Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam !

Na wstępnie Pozdrawiam Wszystkich  ! Zaczynam powoli przygodę z lepszym sprzętem audio :) Prosił bym o pomoc w wyborze głośników jestem zdecydowany na firmę Kef i zastanawiam się nad modelami Q950 lub Q750. Sam salon ma ok 42 m 2 + otwarta kuchnia 10 m2 + przedsionek otwarty na salon - łącznie ok 60 m2 przestrzeni. Trochę boję się że 950 będą za duże a z drugiej strony czy poradzą sobie 750 :)  

Pozdrawiam

Dominik

Napisano

Masz ogromne pomieszczenie także trzeba celować w wyższy model oraz jak możesz to zrób zdjęcia i zobaczymy jak u Ciebie z akustyką.

Dodaj informację z czym będą współpracowały te kolumny jaki wzmacniacz oraz jakiego brzmienia oczekujesz po prostu opisz na czym Ci zależy.

Napisano

Przesyłam moje wypociny/rysunek - mniej więcej taki jest układ salonu :) Dokładnie w Q21 znalazłem zestaw Yamaha R-N803D + Kef Q950. Jakich gatunków słucham hmm to ze mną będzie ciężko :)))) no to tak Daft Punk, Royksopp, Air,  ( ogólnie muzyka elektroniczna ) kocham Metalice uwielbiam Davida Gilmoura  ( ogólnie dobrym rockiem nie pogardzę :)- a ostatnio słucham Curtisa Hardinga :))) to w takim Wielkim skrócie -  więc wydaje mi się że zestaw musi być w miarę uniwersalny :)04643A12-5A27-447F-9792-AE0126AC3EBD.heic

Napisano

Zdecydowanie Q950, masz duże pomieszczenie, które wymaga większych kolumn. Zresztą różnica cenowa nie jest duża. Zapraszam, kolumny w obydwu wersjach oraz elektronikę w dwóch kolorach mamy od ręki w dużej ilości, zapraszamy.

Napisano

Zdecydowanie w takim pomieszczeniu polecam ci większego brata. i powiem ci że nawet nie obawiał bym się o ich wielkość co on sposób ich wysterowania. Uważam że model 803 jest do nich okej ale na pewno nie wykorzysta ich pełnego potencjału. Jeśli chcesz combo i gotowy promocyjny zestaw to zapraszam. natomiast jeśli chcesz wykrzesać z tych kolumn i jeszcze więcej to możemy dobrać ci odpowiedni wzmacniacz który w pełni je napędzi. 

Piotr