Piotr Cieśla Napisano 16 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2020 Cześć! Stoję przed wyborem zestawu popularnie zwanego 2.0. Obecnie posiadam Edifier R1600, grają one podłączone bezpośrednio do MacBooka. Budżet mój to 1000 zł. Co wybrać aby poczuć różnice, chodzi mi przede wszystkim o niskie tony, monitory sprawdzą się u mnie czy raczej myśleć o typowych głośnikach komputerowych? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 16 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2020 (edytowany) Tylko coś używanego w tym budżecie, a i tak będzie jako tako. 1. Ile maksymalnie możesz zwiększyć budżet na zestaw? 2. Jaki duży pokój? 3. Jakiej muzyki słuchasz? 4. Lokalizacja? Edytowano 16 grudnia 2020 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 16 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2020 (edytowany) Podobno.... (zwróć szczegolna uwage na "podobno"), edifery miażdży "microlab solo". Tak słyszałem. Edytowano 16 grudnia 2020 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Cieśla Napisano 16 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 16 grudnia 2020 Co myślicie nad wyborem aktywnych monitorów np JBL 305P Mk2 tylko do słuchania muzyki na codzień? Czy to nie jest przerost formy nad treścią? Czy jest sens podłączać te JBL do Macbooka? Pokój ma 15 m2, muzyka przede wszystkim elektroniczna a więc priorytetem są niskie tony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 16 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2020 Kup słuchawki. Do 1000 zł coś wybierzesz. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 16 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2020 (edytowany) To wogole ma grac w jakiejś wiekszej przestrzeni czyt. Salon/sypialnia czy tez np. Na biurku obok laptopa? Bo to moze byc kluczowe w tej chwili. Ja np. Nie bralbym niczego z tubą wykladnicza na biurko tak jak np. JBL 305P Mk2 Edytowano 16 grudnia 2020 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 16 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2020 (edytowany) Backes & Müller BM 6 lub mniejsze BM 3. Do tego przedwzmacniacz i temat do zamknięcia na długie lata! Pozdrawiam Edytowano 16 grudnia 2020 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Cieśla Napisano 16 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 16 grudnia 2020 Głośniki będą stały na komodzie w odległości około 120 cm od siebie i tak jak wspomniałem mają być podłączone do komputera. Mam dylemat czy iść w aktywne monitory czy pozostać przy "zwykłych" głośnikach komputerowych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 16 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2020 Ja bym proponował cos z aktywnych najlepiej w obudowie typu mdf a nie plastikowe komputerowe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Cieśla Napisano 16 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 16 grudnia 2020 Jasne, wspomniałem już że obecnie posiadam Edifier R1600 ale chciałbym pójść troszkę dalej jeśli chodzi o jakość odtwarzanego dźwięku, czy w tym przypadku ewentualne podłączenie zewnętrznej karty dźwiękowej coś zmieni czy raczej myśleć na wymianą glośników? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 16 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2020 Pisałem Backes & Müller! Kolumny aktywne. Poczytaj sobie na sąsiednim forum w dziale kluby. Do 1000 zł kupisz BM 3. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts