S4Home Napisano 22 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2020 Z Heco na pewno można wyciągnąć coś więcej. Ale sprawdżmy to dokładnie. Ile ma sprzet? Czy to nowe? Zrobiłeś kalibrację ? Zmienia się coś? Góra w Klipsch będzie Cie atakować coraz bardziej i jeśli te kolumny zostawisz to one wylądują na OLX za pół roku na wiosne/lato. Ten model jest po prostu kinowy. Ewentualnie jeśli obie nie spasowały to testuj dalej QA 3050 albo ELAC F6.2 Jeszcze te sprawdź. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 22 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2020 9 godzin temu, Grzegorz Szymborski napisał: Trochę jestem zawiedziony samym amlitunerem . Spodziewałem się większej mocy . Czyli jednak amplituner wybrałeś zamiast wzmacniacza. Sprawdź w nim na jaką wartość masz ustawioną impedancję? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Szymborski Napisano 22 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 grudnia 2020 (edytowany) Nie sprawdziłem , kurde , dzięki Już sprawdzone , było 8 om lub więcej . Dałem na 4 do 8 , ale czy to coś zmieni ? Panie Piotrze sprzęt nowy . Kalibracji jeszcze nie robiłem , jutro się tym zajmę . Tylko że Heco już w kartonach . Ale mam czas do popołudnia . Edytowano 22 grudnia 2020 przez Grzegorz Szymborski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 22 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2020 To jest prawidłowe ustawienie bo większość kolumn ma właśnie niższą wartość impedancji. Po za tym przy bardzo głośnym graniu amplituner na wyższej wartości mógłby się wyłączać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2020 słyszysz różnice pomiędzy 8 a 4? No to HECO Spakowałeś a Klipscha nie? Moim zdaniem to prędzej góra Ci będzie przeszkadzać. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Szymborski Napisano 23 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 grudnia 2020 (edytowany) Dzisiaj przywiozłem Denon DPA-800 . Dużo nie napiszę bo dopiero podłączyłem do Klipsch, pierwsze wrażenie - fajnie . Edytowano 23 grudnia 2020 przez Grzegorz Szymborski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2020 DRA, nie DPA I tak on zdecydowanie lepiej gra z Klispchami. Albo odwrotnie Klipsche z nim. Ale czy góra na tyle się uspokoiła aby je zostawić? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Szymborski Napisano 24 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 grudnia 2020 (edytowany) Tak DRA przepraszam, Z tym ampli jest lepiej i dużo więcej basu , chyba za dużo. Ale wydaje mi się że jak wy to nazywacie "scena" w 803 jest lepsza. Chodzi mi o środek, jest taki fajny, jakby bardziej stereo. Nie Nie wiem jak to opisać , nie chcę tu głupot pisać , bo przeczyta taki jak ja laik i złe wnioski wyciągnie . Ampli mam do niedzieli , posłuchamy zobaczymy . Edytowano 24 grudnia 2020 przez Grzegorz Szymborski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 25 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2020 @Grzegorz Szymborski Dobry jesteś widzę, że twardo stawiasz na amplituner stereo ok rozumiem. Yamaha jest żywsza, szybsza, bardziej szczegółowa z zaznaczonymi skrajami pasma, a Denon spokojniejszy z wyrazistym basem i średnicą oraz wycofaną górą pasma. Jeżeli chodzi o stereo to w przypadku tych dwóch amplitunerów ten pierwszy wypada znacznie lepiej. Warto może posłuchać jakiegoś wzmacniacza tak na próbę i sam sprawdzisz czy brzmienie systemu jest lepsze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Szymborski Napisano 26 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 26 grudnia 2020 Tam gdzie wybieram sprzęt nie mają za dużego wyboru wzmacniaczy w moim budżecie. Są lampowe i inne audiofilskie . Ale to nie dla mnie. W poniedziałek zrobię zdjęcia co tam jest do wyboru i napiszę . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Szymborski Napisano 28 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 grudnia 2020 Witam po świętach. Denon dzisiaj wrócił do sklepu. Po dłuższym słuchaniu moim skromnym zdaniem ma za dużo basu . Dobrze wychodzi na pierwsze kilka utworów jednak słuchając go dużo ten bas zaczyna przeszkadzać [chyba że ja już jestem taki stary , bo kiedyś to bym był w niebie ]. Wróciły do mnie heco 700 . Dam im drugą szansę. Ale mam do was jeszcze jedno pytanie, bo są jeszcze heco 1000 . Droższe ale dam rade dołożyć. Czy warto dopłacać i je brać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 29 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2020 Denon wrócił do sklepu, a Yamaha wróciła do domu? Klipsch też wróciły do sklepu bo już nic nie rozumiem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Szymborski Napisano 29 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 grudnia 2020 Denon wrócił do sklepu , klipsch i heco jeszcze w domu. I yamaha w domu. Kurde nie wiedziałem że tak ciężko się zdecydować , Jak kiedyś była tylko diora i altusy nie było kłopotu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2020 Heco 1000 grają znacznie lepiej. Ale musiał byś mieć duzo lepsze zasilanie pod nie. Pod niektórymi niższymi modelami elektroniki, te kolumny grają bardzo podobnie do 700tek. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 30 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2020 @Grzegorz Szymborski Jakie mają jeszcze kolumny na stanie w tym sklepie co wypożyczasz? Daj znać może uda się znaleźć coś fajnego do odsłuchu w Twoim budżecie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrasin Napisano 30 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2020 9 godzin temu, S4Home napisał: Heco 1000 grają znacznie lepiej. Ale musiał byś mieć duzo lepsze zasilanie pod nie. Pod niektórymi niższymi modelami elektroniki, te kolumny grają bardzo podobnie do 700tek. Piotr Witam. Czy to znaczy że 803d jest za słaby pod Aurorę 1000? Dobrze zrozumiałem? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Szymborski Napisano 30 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 30 grudnia 2020 Po wielu dniach odsłuchu zdecydowałem na 803 i Klipsch R-820F . Heco są eleganckie ale jakoś bardziej podeszły mi klipsch . Łysyrafał proponowałeś wzmacniacz zamiast ampli. Poszukam coś z używanych bo już budżet przekroczyłem , ale jeszcze doskrobię trochę [może mnie żona nie zabije] . Proszę jeszcze o sugestię względem tego wzmacniacza . Myślę że do 1 tyś mogę wydać , będzie mniej to lepiej . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
renoxd Napisano 30 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2020 (edytowany) Dnia 19.12.2020 o 23:14, T Z6 napisał: Mam Heco z tą Yamaszka.Dupy absolutnie nie urywa a nawet jej nie przygryza....Do rocka się nie nadaje.To dobre kolumny ale nie do RN803D.Juz sam szukam dobrego wzmacniacza do tych kolumn bo nawet Rotel RA04 jest dla nich za słaby.Do innych gatunków muzycznych może być dobrze ale do rocka zdecydowanie NIE. Zobacz sobie Arcama SA20. Podczas odsłuchu był genialny z kawałkami rockowymi. Ewentualne braki basu trzeba korygować źródłem i kablami. Edytowano 30 grudnia 2020 przez renoxd Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 31 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2020 10 godzin temu, renoxd napisał: Zobacz sobie Arcama SA20. Podczas odsłuchu był genialny z kawałkami rockowymi. Ewentualne braki basu trzeba korygować źródłem i kablami. Po co mi Arcam czy inne badziewie?Kupilem maluszka chinskiego SMSL Q5 i dupe urywa😁.Nie zamierzam wiecej wydawac kasy na tak zwane audiofilskie zabawki ktore nie nadaja sie do niczego... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 31 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2020 14 godzin temu, mrasin napisał: Witam. Czy to znaczy że 803d jest za słaby pod Aurorę 1000? Dobrze zrozumiałem? Pozdrawiam Nie. Nie do końca. Ale moim zdaniem RN 803 jest bardzo dobrze dobrany pod 700tki. W 1000 kach trzeba czegoś z dociążeniem w dole pasma. Może większym. Klienci wybierają takie połączenie bo trzeba przyznać że 803 jest niezwykle udanym modelem. Ale po prostu może być lepiej. Na pewno jeśli chcesz wykorzystać potencjał 1000czek. No kolega TZ6 widać uwielbia tego SMSL i ma do tego prawo! Ja bym zdecydowanie wybrał Arcama SA 20 12 godzin temu, Grzegorz Szymborski napisał: Po wielu dniach odsłuchu zdecydowałem na 803 i Klipsch R-820F . Heco są eleganckie ale jakoś bardziej podeszły mi klipsch . Łysyrafał proponowałeś wzmacniacz zamiast ampli. Poszukam coś z używanych bo już budżet przekroczyłem , ale jeszcze doskrobię trochę [może mnie żona nie zabije] . Proszę jeszcze o sugestię względem tego wzmacniacza . Myślę że do 1 tyś mogę wydać , będzie mniej to lepiej . Do tych ostrych Klipsch używany Harman, Pioneer ewentualnie Denon. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 31 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2020 16 godzin temu, Grzegorz Szymborski napisał: Łysyrafał proponowałeś wzmacniacz zamiast ampli. Poszukam coś z używanych bo już budżet przekroczyłem , ale jeszcze doskrobię trochę [może mnie żona nie zabije] . Proszę jeszcze o sugestię względem tego wzmacniacza . Myślę że do 1 tyś mogę wydać , będzie mniej to lepiej . Miałem na myśli wzmacniacz zamiast tego amplitunera, który kupiłeś i wtedy można by kupić coś fajnego za te pieniądze. Może na razie odpuść i ciesz się muzyką, a za jakiś czas będziesz więcej wiedział czego dokładnie brakuje Ci w brzmieniu systemu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Szymborski Napisano 31 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 31 grudnia 2020 Spoko jest . Dziękuję wszystkim za pomoc . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 31 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2020 A ja dziś moje Heco ponownie podłączyłem do yamaszki i dziwna rzecz.Graja z yamaszka zdecydowanie lepiej niż wcześniej. Być może mały chińczyk porządnie kolumny wygrzał bo wciąż one są niemal nowe(jakiś miesiąc z górka nie pamiętam dokładnie) i teraz Heco grają świetnie i z maluchem i z dużym sąsiadem 😁.Innego wyjaśnienia nie widzę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
renoxd Napisano 31 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2020 6 godzin temu, T Z6 napisał: A ja dziś moje Heco ponownie podłączyłem do yamaszki i dziwna rzecz.Graja z yamaszka zdecydowanie lepiej niż wcześniej. Być może mały chińczyk porządnie kolumny wygrzał bo wciąż one są niemal nowe(jakiś miesiąc z górka nie pamiętam dokładnie) i teraz Heco grają świetnie i z maluchem i z dużym sąsiadem 😁.Innego wyjaśnienia nie widzę. Trzeba mniej pić do odsłuchów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 1 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 1 stycznia 2021 7 godzin temu, JaZz napisał: Moje 700tki wygrzewały się koło 200h Moje grają po 6-7 godzin codziennie więc chyba już dużo więcej.I chyba dopiero po pracy z chińczykiem dostały powera i się dotarły porządnie.Teraz z Yamaha też brzmią bardzo dobrze.Jeszcze sprawdzę jak z Rotelem bo ciągle nikt nie chce go kupić 😁. 7 godzin temu, renoxd napisał: Trzeba mniej pić do odsłuchów Żeby wszyscy pili tyle co ja to przemysł alkoholowy by upadł...😁. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts