Rafał Iszczuk #1 Napisano 25 grudnia 2020 Witam wszystkich Z góry mówię jestem zielony w tym temacie. Mam podłączony tv do laptopa kablem hdmi i chciałbym podłączyć tv z wzmacniaczem tak żeby odtwarzać dźwięk na wzmacniaczu. Załączam zdjęcia do wglądu jakie są możliwości. Zaznaczę że podłączałem przez gniazdo słuchawkowe i dźwięk był z szumem. Chciałbym jakoś inaczej. Z góry dziękuję za podpowiedzi. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lolekdrugi #2 Napisano 25 grudnia 2020 @Rafał Iszczuk podaj proszę dokładny model telewizora. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Top Hi-Fi & Video Design #3 Napisano 25 grudnia 2020 Witaj Możliwości: 1) Używasz czinczy analogowych audio, wychodząc z TV do podłączenia pod wejście analogowe w Twoim wzmacniaczu 2) Używasz kabla optycznego-światłowód. Opcja extra: Podłączasz DAC do laptopa typu Audioquest Dragonfly black https://www.tophifi.pl/search/dragonfly+black i następnie wyprowadzasz kabel minijack-na 2x chinch i poprawiasz dźwięk z komputera. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lolekdrugi #4 Napisano 26 grudnia 2020 11 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Używasz czinczy analogowych audio, wychodząc z TV do podłączenia pod wejście analogowe w Twoim wzmacniaczu tam nie ma wyjścia RCA jedyne co mu pozostaje to zakupienie kabla EURO <-> RCA i dopiero z tego wyjście będzie. Przynajmniej tak rozumuję wejście opisane jako nr2, niestety ostrość zdjęcia kiepska. 11 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Używasz kabla optycznego-światłowód. ten TV nie posiada wyjścia optycznego jak widać. Napisałem by podał dokładny model TV bo ze zdjęcia zbyt wiele wywnioskować nie można jedynie ta przelotka EURO <-> RCA bazując na znaczku. Proponuje nie wrzucać dalej żadnych podpowiedzi do chwili aż @Rafał Iszczuk nie poda dokładnego modelu telewizora. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rafał Iszczuk #5 Napisano 30 grudnia 2020 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lolekdrugi #6 Napisano 1 stycznia @Rafał Iszczuk jest tak jak napisałem wcześniej. Czyli jedyna Twoja opcja to kupno kabla EURO <-> RCA i z niego będziesz miał wyjście na amplituner. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach