Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam,

przymierzam się do zakupu zestawu audio do mojego nowego salonu, na wstępie chciałbym zaznaczyć że przy kładzeniu elektryki uzgodniłem z elektrykiem aby gniazda głośnikowe zainstalował mi w każdym narożniku salonu, stąd 2 są naprzeciwko telewizora i 2 po jego stronie plus centralka pod szafką tv. Proszę doradźcie mi co byłoby najlepszym rozwiązaniem dla tak dużego salonu z funduszem 3tys zł myślę że częściej zestaw będzie wykorzystywany do oglądania filmów, ale jestem też muzykiem i zależy mi na dobrym odbiorze utworów. Zdaję się na wasze sugestie i wiedzę w tym zakresie, gdyż nie mam jeszcze wybranego żadnego konkretnego zestawu.

Napisano

Mam salon wielości podobnej do Twojego (36m2). W budżecie który podałeś.....nic nie znajdziesz. Tzn nagłosnisz to pomieszczenie, ale jakośc dźwięku będzie słaba lub bardzo słaba.

Musiałbyś zwiększyć kwotę do co najmniej 4 a najlepiej 5 tys zł. Albo idź w używany sprzęt.

Napisano

Cześć,
Niestety pewnym problemem jest w Twoim przypadku zakładany budżet. Tutaj faktycznie 4-5 tys zł załatwiłoby sprawę, ponieważ masz chociażby Yamahę RN602 + Heco Aurora 700 czy Q Acoustic 3050i. 

Jeśli mielibyśmy zmieścić się w budżecie około 3k zł to zostaje Topping MX3 + Pylon Audio Sapphire 25. W przyszłości będziesz mógł pomyśleć nad nieco lepszym wzmacniaczem. 

Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny.