horak Napisano 13 lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 13 lutego 2009 Witajcie,Mam możliwość kupienia Denona DCD 1500 AE za 1500 pln w idealnym stanie - myślę,że za te pieniądze się opłaca. Byłby fajny zestawik. Co o tym myślicie ???? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 13 lutego 2009 Udostępnij Napisano 13 lutego 2009 O ile ten wzmacniacz Denona jeszcze jakoś ujdzie to CD z serii 1500 jest po prostu słabe.Jak już to "zapoluj" na Ushera CD-1, Xindaka 06 ,Marantza 7001. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
horak Napisano 13 lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 13 lutego 2009 Czyli rozumiem, że w tej cenie to żądna rewelacja?? Mam 5 letnie dvd Panasonica więc myślę, że porównując do niego to nawet ten Denon pokaże klasę chyba, że się mylę. Myślisz, że nie byłoby problemu z odsprzedażą tego Denona za te 1500 pln ??? Mógłbym go teraz kupić przetestować, a jak w międzyczasie pojawiłby się Xindak lub Marantz lub coś innego lepszego to sprzedałbym go. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blackside Napisano 13 lutego 2009 Udostępnij Napisano 13 lutego 2009 ???Jedni piszą że dobre kable to podstawa inni się z nich śmieją- kto ma rację.? Będąc w kilku sklepach <nie marketach> słyszałem kilka opini... Teraz czasem sam się zastanawiam- ale po przejściu z ze sprzetu A na sprzęt B słyszałem różnice bez zmiany kabli. Jak kolega napiał przy zmianie na denona słyszał różnice teraz już nie...<???> Może po zmianie na lepsze kabelki też będzie lepiej grało ... tylko na ile? Ciekaw jestem finału zmianu kabli- napisz co i jak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 13 lutego 2009 Udostępnij Napisano 13 lutego 2009 Na "szybko" to nie ma sensu kupować ,lepiej poczekać i "ustrzelić" coś w ogłoszeniach lub na Allegro, ale tam coraz więcej handlarzy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zukzukzuk Napisano 13 lutego 2009 Udostępnij Napisano 13 lutego 2009 Cytat O ile ten wzmacniacz Denona jeszcze jakoś ujdzie to CD z serii 1500 jest po prostu słabe.Jak już to "zapoluj" na Ushera CD-1, Xindaka 06 ,Marantza 7001. Albo na starego Philipsa... Moim zdaniem Cd nie jest tu kluczem. Podobnie jak kabelki.Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
horak Napisano 14 lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 14 lutego 2009 Rozumiem, że twoim zdaniem ten PMA 1500 ae to żadna rewelacja i ja również nie jestem do końca przekonany czy to dobry sprzęt więc zaczynam kombinować. Oczywiście mogę go sprzedać bo lubię eksperymentować, tylko problem w tym, że do kwoty max 1600 pln może być problem z kupieniem lepszego używanego wzmaka zwłaszcza w bardzo dobrym stanie, a nie chce kupować starych pioneerów, marantzów itp któe wyglądają jak piec węglowy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 14 lutego 2009 Udostępnij Napisano 14 lutego 2009 Ten CD-ek Denona aż taki zły nie jest ale w budżecie .który posiadasz można kupić lepszego ,wiec dlaczego tego nie zrobić ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazalski Napisano 14 lutego 2009 Udostępnij Napisano 14 lutego 2009 e tam .. wydaje mi sie ze spokojnie mozna cos kupic za 1600 zl .. np http://www.allegro.pl/item548442823_luxman...pilot_w_wa.htmlhttp://www.allegro.pl/item545693236_cairn_..._nowy_4200.htmlhttp://www.audiostereo.pl/ogloszenia.html?id=31271http://www.audiostereo.pl/ogloszenia.html?id=31026http://www.audiostereo.pl/ogloszenia.html?id=30988http://www.audiostereo.pl/ogloszenia.html?id=30788to szukane na szybkiego. a co mozna znalesc jak sie chwile poczeka ;] Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
horak Napisano 14 lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 14 lutego 2009 Czy wiecie coś o odtwarzaczu cd Carat C57 ??? Mógłbym go mieć za 1500 pln. Czy to klasa Denona pma 1500 ae czy może coś lepszego ?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waldek Napisano 15 lutego 2009 Udostępnij Napisano 15 lutego 2009 Witam!Horak! Gdzie ty łapiesz takie okazje? Najtańszy nowy to 3 tys. zł. Osobiście widziałem go raz, stał sobie na półce w jedynym "salónie" w Gdyni, przez nikogo nie zaczepiany.Ludzie mają chyba jakąś niewytłumaczalną awersję do takiego wyglądu sprzętu, ponieważ nawet nie był podłączony do zasilania. Nie słyszałem go, powodem był tłum wielbicieli "płaszczaków", więc personel nie miał czasu na takie pierdoły. Ale "Audio" wypowiedziało się bardzo pochlebnie http://audio.com.pl/pdf/testy/odtwarzacze%20cd/caratc57.pdf.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
horak Napisano 15 lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 lutego 2009 Mówię oczywiście o używanym Carat C57 Proszę was o pomoc ponieważ stoję przed kupnem jednego z dwóch cd: Carat C57 lub Denon PMA 1500 AE. Oczywiście będzie to grało z Denonem PMA 1500 Ae. Wzmaka postanowiłem zostawić. Nie mam możliwości odsłuchu żadnego z wymienionych cd. Proszę o wasze sugestie i opnie co wybrać - co wy wybralibyście na moim miejscu ??? Który odtwarzacz lepiej sprawdziłby się ??? Oba mógłbym mieć w takiej samej cenie - oba używane, zależy mi również na łatwości odsprzedaży gdyby okazało się, że to jednak nie to. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
horak Napisano 16 lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 16 lutego 2009 Witajcie,Stoję przed kupnem kabli: REAL CABLE BM 250T. Co myślicie o tych kabelkach na dobry początek np. porównując ich do QED SILVER ANNIVERSARY XT ?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazalski Napisano 16 lutego 2009 Udostępnij Napisano 16 lutego 2009 w swojej cenie kabelek bdb. mozesz smialo kupowac Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
horak Napisano 16 lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 16 lutego 2009 Dzięki za podpowiedz. Właśnie zakupiłem używane w idealnym stanie kabelki Real Cable 2x2,2m za 30 pln plus przesyłka więc myślę, że za tą cenę to byłą okazja. Tak jak pisałem mam ok 5 - 6 letnie zwykłe miedziaki o przekroju 1,5, które kosztowały ok 2 pln za metr więc chyba warto było je zmienić. Kabelki będę miał za ok. 3 dni. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 16 lutego 2009 Udostępnij Napisano 16 lutego 2009 Osobiście uważam ,że lepszym wyborem będzie CD-ek Denona i chociaż ten Karat w oddzielnych testach CD-ków ocenianybył dobrze to wydaje mi się jednak,że zestaw Denona był "spasowywany" brzmieniowo i w tym konkretnym przypadkuzabrzmi lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
horak Napisano 17 lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 17 lutego 2009 Myślę, że jutro lub pojutrze będę miał zamówione kable głośnikowe więc podzielę się spostrzeżeniamiMam pytanie do was ponieważ na allegro jest trochę używanych interkonektów Klotz La Grande GY107. Czy w cenie 30 pln warto go kupić i wyrzucić ten co mam bo zaczyna się knocić ponieważ jak nim pokręcę to traci głos jedna kolumna - tak jak pisałem mam jakiś podstawowy najprostszy interkonekt. Mogę na ten kabel wydać do 60 pln no chyba, że jest coś naprawdę dużo lepszego w cenie do 100 pln to pomyślę o tym. W grę wchodzą również używane.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tench88 Napisano 18 lutego 2009 Udostępnij Napisano 18 lutego 2009 Zamien kabelki(ten ktory byl lewy daj na prawy), jesli usterka przejdzie na druga kolumne to ic, jesli zostanie przy tej samej no to raczej cos z wtyczkami RCALepszy Ic klotza niz cinch za 15 zl, ale mozna lepiej, podobno 207 czy 208 daje rade. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kibic1 Napisano 18 lutego 2009 Udostępnij Napisano 18 lutego 2009 Czytam .Bardzo ciekawy wątek.Ja oczywiście spróbowałbym pozbyć się Denona i nic nie kupowałbym bez słuchania.Plusy dla Harmana u nas mniej znanej i uznanej marki. Ale jak odczuwasz że gra ładniej ,to najważniejsze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
horak Napisano 18 lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2009 No i stało się, dzisiaj zakupiłem odtwarzacz cd Denona DCD 1500 AE. Mam więc cały komplet. Harman również jest na pokładzie, a po czasie okaże się jak długo.Niestety nie dotarły do mnie kable głośnikowe - myślę, że jutro będą.Pierwsze co zrobiłem to zacząłem testować oczywiście zestaw Denona. Dzwięk był całkiem wdzięczny, nabrał trochę większej głębi, której wcześniej trochę brakowało. Wysokie tony, które drażniły mnie we wzmacniaczu w połączeniu z dvd jakby przestały doskwierać gdy podłączyłem cd. Myślę, że teraz jest większa kultura grania. Po kilku godzinach katowania sprzętu schowałem wzmak Denona i podłączyłem cd do Harmana na przemian z dvd tzn pod jedno wejscie w Harmanie miałem podłączone cd Denona, a pod inne dvd - chciałem wypróbować i usłyszeć różnicę między cd a dvd. Wydaje mi się, że drobne różnice słyszałem na korzyść Denona ale tylko w niektórych utworach - nie we wszystkich. Polegały one na trochę lepszym odzwierciedleniu instrumentów muzycznych jak gitara, skrzypce. Tak naprawdę nie chodzę na koncerty więc nie wiem jak w rzeczywistości brzmią te instrumenty ale w wydaniu cd zaznaczam tylko na niektórych utworach bardziej mi się podobały - na innych nie było żadnej różnicy. Przepraszam, że nie operuję fachowymi terminami typu dół, średnica itp ponieważ są mi obce i nie chce tu zmyślać wiec będę pisał swoimi słowami. Różnica między cd a dvd moim zdaniem jest raczej kosmetyczna, chociaż może jest w cd ciut większy realizm - nie powiem, że jest jakaś kolosalna różnica w dzwięku bo bym skłamał. Jutro będę tak samo testował wzmak Denona na przemian cd z dvd. Dzisiaj już sobie odpuszczę.Chciałem tylko powiedzieć, że Harman w połączeniu z dvd to naprawdę niezła maszynka. Różnica między zestawem Denona, a Harmanem to 2200. To naprawdę sporo,a różnica w dzwięku nie za duża. Dla audiofila może byłaby spora - ja jednak nim nie jestem i piszę tak jak to czuję i słyszę. Chociaż wzmak Denona w połączeniu z dvd porównując do Harmana ma jakby większą dynamikę i troszeczkę lepiej odzwierciedla instrumenty - wokal jest dla mnie taki sam. Nie jestem jednak zawiedziony bo chyba tak musi być i wydaje mi się chociaż być może jestem w błędzie, że znacząco lepszy dźwięk zaczyna się w zupełnie innej kategorii cenowej. Największe różnice jakie słyszałem są niestety na kolumnach czyli rzeczach, których ja raczej nie wymieniam i jak kupie to już na długo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zukzukzuk Napisano 18 lutego 2009 Udostępnij Napisano 18 lutego 2009 Cytat Chciałem tylko powiedzieć, że Harman w połączeniu z dvd to naprawdę niezła maszynka. Różnica między zestawem Denona, a Harmanem to 2200. To naprawdę sporo,a różnica w dzwięku nie za duża. Dla audiofila może byłaby spora - ja jednak nim nie jestem i piszę tak jak to czuję i słyszę. Chociaż wzmak Denona w połączeniu z dvd porównując do Harmana ma jakby większą dynamikę i troszeczkę lepiej odzwierciedla instrumenty - wokal jest dla mnie taki sam. Nie jestem jednak zawiedziony bo chyba tak musi być i wydaje mi się chociaż być może jestem w błędzie, że znacząco lepszy dźwięk zaczyna się w zupełnie innej kategorii cenowej. Największe różnice jakie słyszałem są niestety na kolumnach czyli rzeczach, których ja raczej nie wymieniam i jak kupie to już na długo. No i stało się! Szkoda, że po fakcie stwierdziłeś, że jednak w niewielko budżetowych zestawach, to kolummny mają decydujacy wpływ na brzmienie (oczywiście są zdecydowani oportuniści tej teorii-praktyki). Idąc dalej - proporcje się zmieniają i to do tanich kolumn (porównując do reszty toru), kupuje się maksymalnie dobre klocki. Nie mniej ważne, że stwierdziłeś. Pierwszy krok do kupowania "na słuch". Nie z recenzji w gazetach, czy na forum. Tylko szkoda, że CD kupiony i wzmacniacz się ostał...Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 18 lutego 2009 Udostępnij Napisano 18 lutego 2009 Masz wyjściowo dobre stereo teraz podłącz kolumny jak przyjdą kabelki i ciesz się muzyką. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
horak Napisano 18 lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2009 Fono Master, rozumiem, że mówisz o Denonach a nie o Harmanie ? Ciągle mi nie daje spokoju myśl co zostawić jako sprzęt docelowy - zobaczę co przyniesie jutrzejszy dzień. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
horak Napisano 18 lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2009 No i stało się! Szkoda, że po fakcie stwierdziłeś, że jednak w niewielko budżetowych zestawach, to kolummny mają decydujacy wpływ na brzmienie (oczywiście są zdecydowani oportuniści tej teorii-praktyki). Idąc dalej - proporcje się zmieniają i to do tanich kolumn (porównując do reszty toru), kupuje się maksymalnie dobre klocki. Nie mniej ważne, że stwierdziłeś. Pierwszy krok do kupowania "na słuch". Nie z recenzji w gazetach, czy na forum. Tylko szkoda, że CD kupiony i wzmacniacz się ostał...Pozdrawiam.[/quote]Wiesz ja nie żałuję, że zakupiłem te klocki bo dzięki temu mogłem się przekonać na własnej skórze w warunkach domowych jak sprawa wygląda. Miałem świetne porównanie. Teraz mam już jakiś obraz wszystkiego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 18 lutego 2009 Udostępnij Napisano 18 lutego 2009 Można wiedzieć co to za DVD tak dokopało Denonowi ? Mój syn ma wzmacniacz Denona ,jestem za leniwy aby pójść sprawdzić co to za model Ale słono kosztował a dźwiękowo gorzej wypadł niż stare Onkyo z Allegro.Czyżby potwierdzało to fakt że Denon lepiej wygląda jak gra? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts