sasik Napisano 3 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2021 Witam szukam kina domowego tak do + - 6tys zł salon 30m2 muzyka film pół na pół myślałem o denon x2600/2700 i do tego jamo s 809 ( podobają mi się z wyglądu i pasują do wystroju) ewentualnie inny sub do tego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2021 Tylko to bardzo słaby set kolumn jak na taki budzet. Nie przeciętny, nie może być, po prostu słaby. Jamo zbudowało kolumny bardzo ładne i wszyscy w to idą ale dźwiękowo to jest seria 606 za 1200 za komplet 5.0 W takim budżecie masz Heco Aurora, Monitor audio Bronze, Magnat Signature, i duzo innych ciekawszych kolumn. Zatem szybkie pytanie. Czy mamy po co pisac doradzać czy jesteś zakręcony na te Jamo? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 4 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2021 Cześć, Jamo to ładnie wyglądające kolumny ale można znaleźć wiele innych kolumn, które zagrają po prostu lepiej. Jeśli wybór miałby paść na cieplej brzmiącego Denona 2600/2700 to polecam zwrócić uwagę na Pylon Audio Pearl 27 + Center + sat + sub. Zestaw zapewni przestrzenne brzmienie z szybkim i dobrze kontrolowanym dołem. Możesz jeszcze rozważyć dynamiczniej brzmiącą Yamahę RX V4a w połączeniu z Heco Aurora 700 + center + 300. W przyszłości będziesz musiał jedynie dokupić subwoofer aby zapewnić efekt w kinie domowym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sasik Napisano 4 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 stycznia 2021 (edytowany) Oczywiście że jest sens pisać nie jestem na nie zakręcony ładne są nie powiem ale ma to też grać. A czy demon 2600/2700 będzie dobrym wyborem? do tego pozostaje dobrać zestaw kolumn i mogę zamawiać ps. pisałem na Messenger do was . A magnat suprime nadaje się? Edytowano 4 stycznia 2021 przez sasik Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonus17 Napisano 4 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2021 12 godzin temu, Q21 napisał: Cześć, Jamo to ładnie wyglądające kolumny ale można znaleźć wiele innych kolumn, które zagrają po prostu lepiej. Jeśli wybór miałby paść na cieplej brzmiącego Denona 2600/2700 to polecam zwrócić uwagę na Pylon Audio Pearl 27 + Center + sat + sub. Zestaw zapewni przestrzenne brzmienie z szybkim i dobrze kontrolowanym dołem. Możesz jeszcze rozważyć dynamiczniej brzmiącą Yamahę RX V4a w połączeniu z Heco Aurora 700 + center + 300. W przyszłości będziesz musiał jedynie dokupić subwoofer aby zapewnić efekt w kinie domowym. Nie będę zakładał oddzielnego postu bo u mnie jest podobnie. Salon 30 m2 (załączam zdjęcia), budżet okolice 6000 zł (jestem na tym etapie że jeżeli ktoś mnie przekona, że lepiej dać 4000 zł bo stosunek cena/jakość będzie lepszy albo że lepiej dać 8000 bo cena/jakość będzie na wyższym poziomie to przemyślę każdą propozycję(najwyżej zaczekam chwilę z zakupem). Potrzebuję konkretów, bo nie jestem biegły. Poproszę o dwa, trzy zestawy z orientacyjną ceną i krótkim komentarzem dlaczego za te pieniądze akurat ten. Oczywiście jeżeli ktoś z forumowiczów handluje to poproszę o kontakt/propozycję z jakąś wyceną. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sasik Napisano 4 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 stycznia 2021 12 godzin temu, sasik napisał: przeglądałem kilka zestawów te co podaliscie też ale z tego co widzę to chyba przekraczają budżet a co powiecie o secie taga harmony tav 606 ? czy też słabo z połączeniem z denon 2700 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2021 Magnat Supreme to kolumny które nadrabiają mocą. W przypadku kina domowego może się to okazać właściwe. To mięsiste, dociążone, kolumny . mocne, basowe. Z Denonem może to grac po prostu mało rozdzielczo. Z Yamah 6A już było by lepiej. Do Denona polecam jednak Heco victa. Tu dzwięk będzie bardziej spojny. Zapraszam na odsłuch Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sasik Napisano 5 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 stycznia 2021 no ciekawe te kolumny heco victa muszę je zobaczyć na żywo bo mają chyba specyficzny kształt a czy bas reflex nie przeszkadza jak jest z tyłu a kolumny będą blisko ściany ? tzn będą odsunięte jakieś 15 cm od sciany Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sasik Napisano 7 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 stycznia 2021 witam ponownie może ktoś wypowiedzieć się o monitor audio monitor 300? w połączeniu z denon x2700 zwiększyłem już nieco budżet i myślę właśnie o takim zestawie set monitor 300 ,100 i 150 do tego sub klipsch112 co o tym myślicie? ewentualnie coś w podobnym budżecie lepszego? no i czy demon to ciągnie? i jeszcze czy te tylne kolumny można powiesić skoro jest nasz teflex z tyłu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2021 Uciągnie. Te kolumny są obecnie na promocji. Dobry set kolumn do kina. Alternatywa to set Maloedika BL 40 MKIII, Idniana Line Tesi 561 czy HEco Aurora 700. Chodź przy Denonie faktycznie MA zagra żywiej. Ewentualnie Magnat z nowej linii Signature 505/507 O Bas reflex masz tutaj: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sasik Napisano 17 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 stycznia 2021 co zagra lepiej z tym AV te monitory czy może heco aurora 700 zarówno w kinie jak i w muzyce ? na dzień dzisiejszy wybór to x2700 audio monitor audio 300,150,100 i sub magnat monitor 302A Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sasik Napisano 17 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 stycznia 2021 i trzecie do wyboru to magnat supreme 2002 cały set 5.1 które z tych trZech zestawów zagra mocniej głośniej z mocnym basem? zarówno film jak i muzyka? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2021 Najmocniej z najbardziej obfitym basem zagrają magnaty. Ale wyraźnie gorsze kolumny niż heco. Monitor audio serii monitor klasuje po środku. Jak kupisz dobry sub to on ci będzie generował bas. Jestem za heco lub monitor audio. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sasik Napisano 18 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 stycznia 2021 no i to już coś mi mówi 🙂 z drugiej strony magnaty najtańsze i zostaje więcej na lepszy sub Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sasik Napisano 18 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 stycznia 2021 jest jeszcze w podobnej cenie do heco i audio chyba klipsch 620 i te mają wysoką skuteczność może te ?? na tę chwilę tak jak zostało polecone myślę nad audio lub heco jeszcze tylko cenę dogadać 🙂 eaentualnie te klipsch Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2021 Te Klipsch sa typowo pod kino. I to i tak do łagodniejszego amplitunera jak Denon czy Marantz. Grają bardzo duzą Vką. Sporo, dużo sporo góry i twardy ale mocny bas. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts