ronnie17 Napisano 5 stycznia 2021 Napisano 5 stycznia 2021 Cześć, szukam zestawu stereo do salonu 16m2 (słaba akustyka - mało przedmiotów/gołe ściany) za cenę w granicach 4000zł-5000zł; Salon w formie kwadratu, zestaw stereo pod jedną ze ścian - naprzeciw narożnik, stół, - z boku zestawu okna; Kolumny podłogowe, które będą miały rozstaw ~3m; Koniecznie amplituner; Słucham różnych gatunków muzyki, głównie trapu; Zastanawiam się nad zestawieniem typu: Yamaha R-N602 + Pylon Audio Pearl 25 Macie jakieś inne propozycje? Pozdrawiam. Odpisz, cytując
S4Home Napisano 5 stycznia 2021 Napisano 5 stycznia 2021 Yamaha RN 602 + Indiana Line Nota 550X, te mogą ci się spodobac w takim pomieszczeniu. Ewentuanie nieco większe Tesi 561 albo Melodika BL 40 MKIII. Piotr Odpisz, cytując
Q21 Napisano 5 stycznia 2021 Napisano 5 stycznia 2021 Cześć, Jeśli szukasz uniwersalności to Yamaha RN602 + Heco Aurora 700 lub Indina Line Tesi 561 byłyby dobrą opcją zapewniając brzmienie dynamiczne oraz muzykalne. Yamaha RN602 + Pylon Audio Pearl 25 to także dobra opcja. Jest to brzmienie przestrzenne i szczegółowe. Możesz jeszcze pomyśleć o wzmacniaczu stereo + streamer. W takim przypadku masz Audiolab 6000a + Chromecast Audio połączony optykiem + Pylon Audio Pearl 25. Zyskasz szerszą prezentację sceny dźwiękowej oraz bardziej zróżnicowany bas. Alternatywą może być Yamaha AS701 + WXAD10 + Q Acoustic 3050i. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny. Odpisz, cytując
lysy Napisano 5 stycznia 2021 Napisano 5 stycznia 2021 (edytowany) 13 godzin temu, ronnie17 napisał: Słucham różnych gatunków muzyki, głównie trapu; Do tego gatunku muzycznego sugerowałbym amplituner Denon DRA-800H. Czy mają być kolumny podłogowe czy podstawkowe też wchodzą w grę? Edytowano 5 stycznia 2021 przez lysyrafal Odpisz, cytując
ronnie17 Napisano 6 stycznia 2021 Autor Napisano 6 stycznia 2021 Dnia 5.01.2021 o 08:05, Q21 napisał: Jeśli szukasz uniwersalności to Yamaha RN602 + Heco Aurora 700 lub Indina Line Tesi 561 byłyby dobrą opcją zapewniając brzmienie dynamiczne oraz muzykalne. Yamaha RN602 + Pylon Audio Pearl 25 to także dobra opcja. Jest to brzmienie przestrzenne i szczegółowe. Ciekawi mnie jaka jest różnica między brzmieniem dynamicznym, a przestrzennym, raczej subtelna? Dnia 5.01.2021 o 14:31, lysyrafal napisał: Czy mają być kolumny podłogowe czy podstawkowe też wchodzą w grę? Kolumny podłogowe. Będzie to mój pierwszy zestaw stereo, który kupuję w ciemno, a w przyszłości go zmodyfikuję. Nie mam czasu na odsłuch, który będzie się różnił w studiu, a w mieszkaniu. Pozdrawiam. Odpisz, cytując
lysy Napisano 7 stycznia 2021 Napisano 7 stycznia 2021 20 godzin temu, ronnie17 napisał: Będzie to mój pierwszy zestaw stereo, który kupuję w ciemno, a w przyszłości go zmodyfikuję. Nie mam czasu na odsłuch, który będzie się różnił w studiu, a w mieszkaniu. Zawsze możesz wypożyczyć sprzęt do domu, nigdzie nie będziesz musiał jechać i taki odsłuch jest zdecydowanie bardziej miarodajny. Oczywiście zrobisz jak chcesz, ale może być różnie ze względu na kiepską akustykę pomieszczenia. Niżej podam kierunek w którym warto się rozglądać. Ceny zestawów możesz negocjować z branżą z Forum. Zestaw nr 1 Zestaw nr 2 Odpisz, cytując
Recommended Posts