Zby Napisano 6 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2021 cześć Potrzebuje porady mam aplituner Yamaha RXV 685 chciałem zakupic do niej głośniki do KD 5.1 - budżet tu sprawa trudna max nieprzekraczalny to 3k zł ale wolałbym wydac około 2,5k pomieszczenie /salon otwarty z jednej strony kształt prostokąt trochę zniekształcony powierzchnia 20m2 około ważne wymaganie: to musza byc kolumnu nie wyższe niż 60 cm i to wymaganie to absolutny MUST ! bez możliwości obejścia przeglądałem forum , porady, opinie , allegro, olx i wcale od tego nie zrobiłem się mądrzejszy , głośniki maja byc wykorzystywane do KD, trochę może spotify (dlatego zakupiłem ten amplituner) głośniki nie moga byc białe (to wymaganie żony) - nie jestem audiofilem to juz chyba widac z opisu , znalazłem w internecie jakies zestawy - ale jestem otwarty na propozycje , Mogę kupic też coś uzywanego ale nie podpowiadajcie szukaj na olx jakichs Magnatów których od dawna nikt nie wystawiał bo zakup za pół roku to nie jest rozwiązanie Chciałbym kupić do konca lutego max moje jakieś typy JAMO S803 HCS + subb s810 - znalazłem za 1500+750 =2250zł MAGNAT supreme II 202, 102, center 252 + SUB252A - koszt około 1600 zł HECO AURORA 300 5.0 + jakiś subwofer koszt około 3000zł ale ta opcja chyba wizualnie najmniej mi sie podoba z tym że wolałbym jakieś 3 drożne kolumny w komplecie przynajmniej do stereo ale to raczej przekracza budżet nowych Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2021 I Aurora 300 zagra zdecydowanie najlepiej. Jamo to mega bieda. Magnat w kinie jest ok w stereo zabraknie Ci przestrzeni w górze pasma. Chodż plusem jest że to mocne kolumny grające dynamicznie. Aurora 300 w swojej cenie jest kompletna. Zapraszam po wycenę. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 7 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2021 Cześć, Może wizualnie nie wygląda to najlepiej dla Ciebie ale pod względem brzmienia będzie to najlepsza opcja z możliwych. Możesz jeszcze spojrzeć na INDIANA LINE NOTA 550X + 240X + 740X, a w przyszłości dokupić do tego zestawu subwoofer. Niemniej jednak w tym przypadku przekroczysz nieco wysokość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zby Napisano 7 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 stycznia 2021 Dostałem jeszcze propozycje TAGA Harmony TAV808B x4 + subb Paradigm CINEMA + centralny TAGA TAV-616C i to juz za prawie 3k w sumie 1 godzinę temu, Q21 napisał: Cześć, Może wizualnie nie wygląda to najlepiej dla Ciebie ale pod względem brzmienia będzie to najlepsza opcja z możliwych. Możesz jeszcze spojrzeć na INDIANA LINE NOTA 550X + 240X + 740X, a w przyszłości dokupić do tego zestawu subwoofer. Niemniej jednak w tym przypadku przekroczysz nieco wysokość ale 550X to kolumna podłogowa i wieksza niż 60 cm Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts