MZMajkel Napisano 7 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2021 (edytowany) Do kolumn Dali Oberon 7. Wykorzystanie tv, filmy, muzyka. Cz. telewizyjna ok. 25 m2 Proszę o poradę. Doprecyzowuję - posiadam tego Denona. Zastanaeiam się nad zmianą. Czy jest sens? Czy jakiś nowszy model amplitunera poprawi dźwięk, ale nie będzie kosztował majątku. Edytowano 7 stycznia 2021 przez MZMajkel Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2021 3100 gra wyraźnie lepiej od 4A. Z tym że przy Oberon 7 paradoksalnie może sięokazać odwrotnie. Nie uważasz że dźwięk jest momentami mdły? Nudny? Mało rozdzielczy? Jesli tak uważasz to wymień ale na 685 albo 6A. Jeśli nie to zostaw bo to wyższy model, dużo. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MZMajkel Napisano 8 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 8 stycznia 2021 Szkopuł w tym, że nie bardzo mam porównanie co, z czym, jak może zagrać. Jedynie intuicyjnie właśnie zastanawiam się czy dźwięk mógłby być bardziej z detalami. Bardzo odpowiadma mi miękkość i ciepło dzźwięku Denona. Czy mdły? Może nie aż tak, ale coś w tym jest. Dziękuję za odpowiedź Piotrze. Michał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 8 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2021 Cześć, Warto posłuchać Yamahę RX V6a, która zagra dynamiczniej i zapewni bardziej szczegółowe brzmienie. Połącznie ciepło brzmiących Dali Oberon 7 z ciepłym Denonem X3100W może być faktycznie trochę mdły i warto byłoby posłuchać czegoś innego. Zmiana na RX V4a nie będzie krokiem do przodu tylko w bok co w mojej ocenie nie ma sensu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MZMajkel Napisano 8 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 8 stycznia 2021 (edytowany) Dzięki Q21. Może macie do wypożyczenia na weekend? Edytowano 8 stycznia 2021 przez MZMajkel Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts