TomekX Napisano 8 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2021 Cześć, zamierzam dokonać zakupu subwoofera do swojego salonu. W tym momencie planuję podłączyć sam subwoofer bezpośrednio do telewizora Philips Oled903, który ma wbudowanego soundbara B&W. Salon wraz z aneksem ma ok 35m2 a na podłodze są płytki. Który z wymienionych subwooferow będzie lepszy? Subwoofeer stanie z lewej strony tv na podłodze, prawie w narożniku pokoju (ok 1m od lewej ściany). Głównie do filmów, rzadziej do muzyki. Posiadam wzmacniacz Onkyo nr525 i zestaw kolumn Jamo 606 ale przy tym tv nie czuje potrzeby mieć dwóch zestawów grających, a że brakuje jedynie basu to potrzeba mi suba. Nie jestem szczególnie wymagający toteż poprzedni zestaw audio (Onkyo+jamo) w zupełności mi wystarczał :) interesują mnie tylko te dwa modele - który będzie lepszy dla laika jak ja? :) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 8 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2021 Jeśli wybór miałby paść na jeden z tych dwóch subwooferów to lepszym rozwiązaniem byłby Jamo C910, który zagra pełniej i zapewni lepszy efekt w kinie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekX Napisano 8 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 8 stycznia 2021 Czytałem tematy, że jamo j10 to kopia mocno polecanego Klipscha, a że mam już kolumny Jamo to może kiedyś trafi ten sub do zestawu razem z tamtymi. Czy warto dołożyć do C912 czy raczej nie ma sensu? Jaka byłaby cena u Pana w sklepie tego c910 i c912? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Freeq_ Napisano 24 marca 2022 Udostępnij Napisano 24 marca 2022 Dnia 8.01.2021 o 08:31, Q21 napisał: Jeśli wybór miałby paść na jeden z tych dwóch subwooferów to lepszym rozwiązaniem byłby Jamo C910, który zagra pełniej i zapewni lepszy efekt w kinie. A do muzyki bedzie lepszy J1 czy C910? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 marca 2022 Udostępnij Napisano 25 marca 2022 17 godzin temu, Freeq_ napisał: A do muzyki bedzie lepszy J1 czy C910? Ani jeden ani drugi. J10 i J12 to kopia Klipscha ale tylko obudowa i elektornika. Membrana jest inna. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts