Skocz do zawartości

Monitor Audio Gold 300 5G - kable głośnikowe

maciej_z

Recommended Posts

Cześć,

Mam pytanie do posiadaczy kolumn Monitor Audio Gold 300 5G / Platinum, jakich kabli głośnikowych używacie do tych kolumn?

W połączeniu z wzmacniaczem Musical Fidelity M6si oraz kabli Chord Oddysey X grają czasami dość jasno - dzwoneczki, cykania itp bywają zbyt intensywne. Na bass natomiast nie mogę narzekać, jest fajny, wielowarstwowy.

Znalazłem informację, że często te kolumny są łączone z kablami Van Den Hul w celu przyciemnienia trochę dźwięku, niestety mam problem ze znalezieniem tych kabli do testu.

• 3 years later...
Dnia 11.01.2021 o 09:55, maciej_z napisał:

Cześć,

Mam pytanie do posiadaczy kolumn Monitor Audio Gold 300 5G / Platinum, jakich kabli głośnikowych używacie do tych kolumn?

W połączeniu z wzmacniaczem Musical Fidelity M6si oraz kabli Chord Oddysey X grają czasami dość jasno - dzwoneczki, cykania itp bywają zbyt intensywne. Na bass natomiast nie mogę narzekać, jest fajny, wielowarstwowy.

Znalazłem informację, że często te kolumny są łączone z kablami Van Den Hul w celu przyciemnienia trochę dźwięku, niestety mam problem ze znalezieniem tych kabli do testu.

Witam.

Kup sobie jakies kable od Melodiki i bedzie dobrze.

@MASX Też je chciałem przetestować, obecnie mam Cardas Crosslink Speaker 2x2,5m banany i w porównaniu z starym kablem to bas jest większy i to dużo, góra delikatna, a wokal mega przyjemny poprzednio miałem niską półkę Wilsony, jak się zdecydujesz na zakup Tellurium to daj znać jak grają.

Edytowano przez S!N!

• 2 weeks later...