MMarek Napisano 12 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2021 Od wczoraj jestem posiadaczem wzmacniacza Naim Uniti Atom. Zaniepokoiło mnie w trybie "standby" ciche buczenie. Natomiast jak jest wyłączony, panuje zupełna cisza. Wcześniej miałem wypożyczony inny egzemplarz i wydaje mi się, że tego buczenia nie było. Czy ten stan może minąć w miarę wygrzewania, ewentualnie być może się pogłębi ? Zwracać i żądać inny egzemplarz ? Poza tym dzwięk bajeczny z kolumnami B&W 706S2. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 13 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2021 Zawsze słychać delikatne buczenie trafa, taka jest jego praca. Pytanie tylko jak głośno buczy. Najlepiej byłoby porównać z innym egzemplarzem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 13 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 stycznia 2021 W NADzie C368, który jeszcze mam, cisza jak przysłowiowa "makiem zasiał" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Na Temat Audio Napisano 13 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2021 Cześć, prywatnie posiadam elektronikę Naima i tak jak zostało wcześniej powiedziane takie rzeczy zdarzają się w ich urządzeniach. Wszystko zależy od tego jak intensywny jest to dźwięk. Mogło tak być, że testowany wcześniej egzemplarz być cichy, ten który posiadasz obecnie może być trochę głośniejszy. Tu niestety nie ma zasady. Z racji, że testowałeś dwa egzemplarze nie szukałbym raczej problemu po stronie sieci zasilającej. Takie sytuacje z mojego doświadczenia również miały miejsce, jak wadliwy zasilacz do ledów czy dekoder telewizji kablowej, który siał. Pozdrawiam, Michał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 13 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 stycznia 2021 Faktycznie nie ma się czym przejmować, aby tylko takie problemy w tych niepewnych czasach były. A tak z ciekawości, jak Twój Arcam, czy cisza zupełna ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Na Temat Audio Napisano 13 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2021 11 minut temu, Felix1 napisał: Nie chodziło mi o szukanie problemu, tylko sprawdzenie polaryzacji. Felixie ale moja wypowiedź była skierowana do autora, absolutnie nie podważam Twojej sugestii Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 18 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 stycznia 2021 (edytowany) Naim pojechał na wymianę do sprzedawcy. Oprócz buczenia w samym wzmacniaczu, wymieniony problem wystąpił, także w głośnikach. Mógłbym przy okazji wypożyczyć jakieś głośniki podstawkowe, które powodują efekt WOW, tylko jakie ? Edytowano 18 stycznia 2021 przez Marek Muszyński Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts