kn1234 Napisano 24 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2021 Nie wiem czy było czy nie,posłuchaj aurora 700 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 24 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2021 4 godziny temu, pablo83gt napisał: Jesli chodz o mnie i moj temat z pytaniem o kolumny to lysyrafal trafił w 10 z polk s60e. Odsłuchałem kilka modeli w tym klipsh 8000, który wypadł jak dla mnie słabo, za dużo wysokich tonów, nieprzyjemne, aż uszy bolą. Wygrały s60e, które kupiłem na raty (budzet inaczej nie pozwalal), obecnie testuje je w domu i wszystko wskazuje na to, że nie bede ich zwracał, śliczny, dynamiczny, solidny bas i stoją dosunięte do ściany, reszta pasma też super. Polecam Ci je, weź je pod uwage. Cieszy mnie to bardzo. Proszę o małe podsumowanie w swoim temacie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 24 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2021 Rałał niby łysy, a na załączonym obrazku jednak zarośnięty.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2021 Dnia 22.01.2021 o 09:26, agrest72 napisał: nawet producenci czasem piszą, że zastosowali przedni bass reflex by móc kolumnę ustawić przy ścianie. Zabieg marketingowy. Jakich wiele u producentów. Dnia 22.01.2021 o 09:36, HQ150 napisał: To nieprawda. Kolumny z tylnym bass-reflexem dosuniętym do tylnej ściany to bardzo kiepski pomysł. Aha a z tym przednim już ok ? To potestuj jednak troszkę więcej sprzetu Z doświadczenia wiemy że położenie dziury wentylacyjnej nie jest po prostu wyznacznikiem. Pisałem o tym w wątku o bass reflex. Są konstrukcję które lepiej sobie z nim radzą i takie które gorzej. Ale tutaj pracuje cała obudowa. Wylot powietrza nie może byc wyznacznikiem. Z tym mitem walczę. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 25 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2021 15 godzin temu, terracan1929 napisał: Rałał niby łysy, a na załączonym obrazku jednak zarośnięty.... W rzeczywistości jest zupełnie na odwrót. Jako foto mam herb swojego miasta. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 25 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2021 49 minut temu, lysyrafal napisał: W rzeczywistości jest zupełnie na odwrót. Jako foto mam herb swojego miasta. Czyżby Mysłowice.....? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 25 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2021 Oczywiście, że tak. Raczej nie da się go pomylić z żadnym innym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 25 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2021 Dla Ciebie - oczywiste. Dla mnie, z Trójmiasta, takie oczywiste to być nie musi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Na Temat Audio Napisano 25 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2021 Cześć, wracając do tematu myślę, że kolumny Fyne Audio F501 mogą się sprawdzić idealnie w Twoich warunkach. Warto ich posłuchać. Pozdrawiam, Michał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2021 Jasne że tak. Byle by w domu. Aby sprawdzić właśnie tą bliskość ściany. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agrest72 Napisano 26 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 stycznia 2021 Dzięki za pomoc. Po Waszych komentarzach i poczytaniu trochę testów i opinii pozostały mi do wyboru kolumny : - Elac Debut F6 (doceniana za środek, BR ma z tyłu, ale głębokość to tylko 25cm więc mi pasuje) - Polk Audio S55E (doceniana za górę, BR dolny, wymiary też ok) - Tannoy XT6F (super w testach, przednio-dolny BR i wymiary jak dla mnie 😉) Które z tych trzech kolumn według Was są najlepsze? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Na Temat Audio Napisano 26 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2021 Jeśli lubisz sporo basu to Polki, jakościowo jednak najlepsze z tej grupy są moim zdaniem Tannoy XT6F. Nie wiem tylko czy połączenie z Yamahą nie będzie zbyt ofensywne w zakresie wysokich tonów. Dlatego też wspominałem o Fyne Audio F501. Grają trochę mocniej basem i mają spokojniejszą górę. Pozdrawiam, Michał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agrest72 Napisano 26 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 stycznia 2021 6 godzin temu, Na Temat Audio napisał: Dlatego też wspominałem o Fyne Audio F501. Grają trochę mocniej basem i mają spokojniejszą górę. Już zgłupiałem, bo czytałem gdzieś zupełnie odwrotnie. Swoją drogą srebrne membrany trochę ładniejsze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agrest72 Napisano 26 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 stycznia 2021 26 minut temu, agrest72 napisał: Już zgłupiałem, bo czytałem gdzieś zupełnie odwrotnie. Swoją drogą srebrne membrany trochę ładniejsze Ale jeśli to prawda, że Fyne Audio F501 mają więcej basu od Tannoy XT6F to wezmę te Fyne Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2021 Moim zdaniem albo tannoy albo elac. Jedne i drugie mają coś czego nie mają pozostałe. I za to mogą się podobać. Elac łagodność ale wciąż detalicznosc. Z kolei tannoy środek pasma i wokal. Polk stawiał bym jednak niżej. Jako kolumny do mocnego ekspresyjnego grania z mniejszą melodyjnością. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Na Temat Audio Napisano 27 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2021 19 godzin temu, agrest72 napisał: Ale jeśli to prawda, że Fyne Audio F501 mają więcej basu od Tannoy XT6F to wezmę te Fyne Mamy jedne i drugie w sklepie. Tannoy rzeczywiście ma moim zdaniem ładniejszy wokal i jest bardziej szczegółowy. Fyne grają cieplej, mają więcej basu. Musisz ocenić, które bardziej Ci odpowiadają. Pozdrawiam, Michał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agrest72 Napisano 27 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 stycznia 2021 Kupię Fyne Audio F501 jak ktoś mi sprzeda komplet czarnych za 4000zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kn1234 Napisano 28 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2021 Zadzwoń do 2 salonów lub na priva napisz do nich Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2021 Napisz do mnie albo zadzwoń do salonu powołując się na rozmowę ze mną. Myślę że się dogadamy. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts