Yszty Napisano 25 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2021 Cześć, Używa/używał ktoś te kolumny owe kolumny? Zastanawiam się nad ich zakupem do salonu z kuchnią 31m2. 1. Jak się sprawują? 2. Warto kupić dwie nowe sztuki za 4000 zł? 3. Jaki amplituner/wzmacniacz będzie do nich pasował najlepiej? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 26 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2021 Cześć, Monitor Audio Bronze 500 to udane kolumny o dynamicznym oraz szczegółowym brzmieniu. Warto w tym przypadku postawić na cieplejszy wzmacniacz taki jak Audiolab 6000a czy NAD C356bee. Jeśli brałbyś pod uwagę amplituner to Denon DRA800h bardzo dobrze się z nimi zgrywa. W kwocie około 4000zł masz Heco Aurora 700, które zagrają myzykalniej z bogatszą średnicą oraz łagodniejszą górą. Masz także Pylon Audio Sapphire 31, które lepiej różnicują bas i zapewnią szerszą prezentację sceny dźwiękowej. Bardzo dobrze zgrywają się z Yamahą RN803d czy Cyrus One. Zapraszam do kontaktu w sprawie umówienia odsłuchu oraz po wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2021 Ale ktore? Bronze 500 czy Silver 500 Jaki masz wzmacniacz? Aha 8 godzin temu, Yszty napisał: 1. Jak się sprawują? 2. Warto kupić dwie nowe sztuki za 4000 zł? 3. Jaki amplituner/wzmacniacz będzie do nich pasował najlepiej? 1. dobrze. Bronze grają jasniej i twardziej. Silver sa zdecydowanie lepsze ale dwukrotnie droższe. 2. Zagadaj do nas o cene. Dostaniesz tyle samo a możesz je przetestować. 3. Zalezy od kwoty. Magnat MR 780, Atoll IN 80 i 100, cos ciepłego. Zapraszam Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yszty Napisano 26 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 stycznia 2021 Tak chodzi o Bronze 500. Dziękuje za informacje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Karpiński Napisano 26 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2021 Rewelacyjne paczki, cena/jakość. Grają u mnie pod Denonem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yszty Napisano 26 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 stycznia 2021 Marcin, jakiego denona używasz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2021 Dobrze będą grać już nawet z 800tka. Ale ona nie wyciąga ich potencjału. 1600 albo straszy model 1500 polecany. Ewentualnie magnat mr780/ma900 Zapraszam Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kerazC Napisano 27 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2021 Mam podobny ból głowy z wyborem sprzętu co autor tematu. No i mi teraz namieszałeś w głowie tym Magnatem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yszty Napisano 27 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 stycznia 2021 (edytowany) Mówisz o AVR-X1600H? Magnat na pewno byłby dobrą opcja ale już kosztuje 3700 Edytowano 27 stycznia 2021 przez Yszty Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2021 Nie mówię o PMA. Bo nie wiem juz teraz czy mówimy tu o kinie czy stereo? 16 godzin temu, kerazC napisał: Mam podobny ból głowy z wyborem sprzętu co autor tematu. No i mi teraz namieszałeś w głowie tym Magnatem. Jeśli o stereo to uwierz że ci rozjaśniłem a nie namieszałem Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kerazC Napisano 28 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2021 9 godzin temu, S4Home napisał: Jeśli o stereo to uwierz że ci rozjaśniłem a nie namieszałem Piotr Moim pierwszym zamysłem był amplituner V685, za chwile zapowiedzieli V6A i do tego kolumny heco Aurora 700 albo MA bronze 500 i myślałem, że to koniec moich poszukiwań. Wielu z użytkowników forum namawiało w postach do odsłuchu stereo i porownania do AMP wielokanalowego. Tak też zrobiłem i może to był błąd bo teraz jestem na etapie wyboru kolejnych sprzętów (poza V6A dochodzi stereo+gramofon) probuje to wszystko jakoś rozszyfrować żeby sprzęty ze sobą gadały i żeby funkcje np sieciowe się nie dublowały w podlaczonych urządzeniach. No wlasnie "namieszałeś" mi tym Magnatem bo musze na nowo sie pochylić nad kolejnym urzadzeniem pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2021 Jeśli masz jakieś pytania, nad czym się zastanawiasz, to po prostu do nas zadzwoń. Wyjaśnimy Ci to szybciej niż tygodnie pisania na forum. Dodatkowo wypożyczymy sprzet do odsłuchu w domu. Zapraszam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kerazC Napisano 30 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2021 21 godzin temu, S4Home napisał: Jeśli masz jakieś pytania, nad czym się zastanawiasz, to po prostu do nas zadzwoń. Wyjaśnimy Ci to szybciej niż tygodnie pisania na forum. Dodatkowo wypożyczymy sprzet do odsłuchu w domu. Zapraszam Tak powinienem zrobić już dawno ale w sumie lubie czytać i starać sie zgłębiać wiedzę samemu. Od realnego czasu zakupu dzieli mnie jeszcze jakieś 3 m-ce bo zmieniam w tym czasie mieszkanie. Kolokwialnie mówiąc, nie chciałem nikomu "zawracać d**y" W tygodniu jeśli to nie problem zadzownie żeby rozwiać wątpliwości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 lutego 2021 Udostępnij Napisano 1 lutego 2021 Jasne zapraszam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brach83 Napisano 17 marca Udostępnij Napisano 17 marca (edytowany) Dnia 26.01.2021 o 16:09, Marcin Karpiński napisał: Rewelacyjne paczki, cena/jakość. Grają u mnie pod Denonem. Jaki model denona gra u Ciebie pod MA bronze500? Edytowano 17 marca przez brach83 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 18 marca Udostępnij Napisano 18 marca 22 godziny temu, brach83 napisał: Jaki model denona gra u Ciebie pod MA bronze500? Ze względu na sposób grania Bronze i Denonów zaryzykuję że z każdym gra dobrze. Może poza S660 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts