Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć,

Zastanawiam się czym lepiej połączyć kolumny Monitor audio bronze 500. Do tej porty wszyscy polecają wzmacniacz Magnat MA 900 lub amplituner AVR-X2700H DAB. Czy magnat jako, że jest wzmacniaczem bez dodatkowych funkcji będzie grał wyraźnie/dużo lepiej niż w przypadku 2700? Czytałem też na temat trybu pure direct, który ma za zadanie bardziej przyrównać dźwięk do tego z zwykłego wzmacniacza wyłączając zbędna elektronikę. Naprawdę to tak działa dobrze czy bardziej pic na wodę?

Dodam, że kolumny póki co będą grać w stereo a w przyszłości zostaną rozbudowane o inne głośniki pod kino domowe.

Napisano

Dwie sprawy.

1. Odsłuch stereo dla MA 900 czy MR 780 jest bezdyskusyjny. To gra o 3 klasy lepiej w stereo. Nie podważalnie.

2.

8 godzin temu, Yszty napisał:

Dodam, że kolumny póki co będą grać w stereo a w przyszłości zostaną rozbudowane o inne głośniki pod kino domowe.

Do Magnata nie podłączysz więcej kolumn.

Więc to od Ciebie zalezy czy chcesz iśc w kino czy nie.

Kiedy dokupisz te kolumny?

https://www.facebook.com/S4Home/posts/1396908623754447

Piotr

Napisano

Cześć,
Różnica względem amplitunera stereo a tym bardziej kina domowego jest bardzo duża na korzyść wzmacniacza stereo. Magnat MR780 czy 900 to muzykalne, gęste brzmienie z doskonałą kontrolą wysokich częstotliwości. Jeśli bierzesz pod uwagę rozbudowę to możesz jeszcze pójść w kierunku amplitunera kina domowego + końcówka mocy do napędzenia kolumn frontowych. Możesz także wybrać w chwili obecnej wzmacniacz stereo z PRE IN. 

Napisano

Kojarzycie może technics su-810 i odtwarzacz sl-ps50? Znalazłem na strychu. Czy na start starczy przed zakupem jakiegoś nowego amp/wzmacniacza ? Widziałem, że kolumny są od 60-200W a on ma z tego co widziałem 60.

Napisano (edytowany)

Podłączyłem kolumny kablem z castaromy za 50 zł :D obie pod HF. Szerze to jestem trochę zawiedziony jakością dźwięku. Dodatkowo jak zrobię głośniej przy niektórych utworach to przeskakuje w przód lub do innego utworu a przy słuchaniu cichu nie ma takiego problemu. Prawa kolumna delikatnie charczy a lewa nie. Na potencjometrze max do połowy rozkręciłem dalej za głośno.

W porównaniu do tego odsłuchu to zupełnie co innego:

Edytowano przez Yszty
Napisano (edytowany)

słuchałem tych samych utworów na słuchawkach podłączonych do odtwarzacza i do kompa na YT.

Co może być powodem, że prawa kolumna charczy a lewa nic?

Edytowano przez Yszty