Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Cześć,

trochę mi zajęło dorośnięcie do podjęcia jakiś kroków. Sprzedaję swoje Tonsile Dynamic Speaker HX 80 i kupię Pylon Audio Pearl 25 (choć dalej kuszą mnie satelitki bo zajmują mniej miejsca). Pomieszczenie niby ~30m z czego kawałek to kuchnia itd. Odsłuchowy fragment mieszkania to ze 20m^2. Są jakieś małe głośniczki, które pozwolą komfortowo słuchać w sumie wszystkiego oprócz metalu itp. Głownie Jazz, Pianino, hip hop, trochę radio, muzyka klubowa (marginalnie).
Jeśli nie to głośniki wybrane. Jaki wzmacniacz (ewentualnie ampli.) polecacie do takich głośników z moim założeniem? Nie mam nic przeciwko sprzętowi używanemu, chińczykom itd. Muzyka u mnie włączona jest prawie cały czas, ale nie zauważę (chyba) różnicy między przewodami za 50 zł i za 5 tys. :)
Obecnie jest HX80+ Unitra AS632.
Rzeczy MUST HAVE w nowym wzmaku:
WiFi/Bluetooth

HDMI ARC

Możliwość podpięcia gramofonu

Z takimi wymaganiami o jakim budżecie rozmawiamy? :)

Edytowano przez Domin91pl
Napisano

Jeśli musi być HDMI to Denon DRA 800 + Monnitor audio Bronze 100.

Tu dostaniesz stereofonie, moc, ale i precyzje dzwieku oraz muzykalność.

Jeśli bez HDMI to wybór jest szerszy. Yamaha RN 803 + ELAC B6.2 albo Oberon 3 od Dali.

Z podłogówek do takiego pomieszczenia to klasyka Heco Aurora 700

Zapraszam po wyceny

Napisano

Cześć,
Jeśli postawiłbyś na dynamiczne i przestrzenne brzmienie Pylon Audio Pearl 25 to polecam w tym przypadku Denona DRA800h, który zapewni muzykalne brzmienie z mocniejszym basem. Masz w tym przypadku obsługę sieci oraz wejścia HDMI. 
Jeśli chciałbyś małe kolumny podłogowe to zwróć także uwagę na Indiana Line Tesi 561 w połączeniu z Yamahą RN803d lub RN602. 

Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny.