Domin91pl Napisano 2 lutego 2021 Napisano 2 lutego 2021 (edytowany) Cześć, trochę mi zajęło dorośnięcie do podjęcia jakiś kroków. Sprzedaję swoje Tonsile Dynamic Speaker HX 80 i kupię Pylon Audio Pearl 25 (choć dalej kuszą mnie satelitki bo zajmują mniej miejsca). Pomieszczenie niby ~30m z czego kawałek to kuchnia itd. Odsłuchowy fragment mieszkania to ze 20m^2. Są jakieś małe głośniczki, które pozwolą komfortowo słuchać w sumie wszystkiego oprócz metalu itp. Głownie Jazz, Pianino, hip hop, trochę radio, muzyka klubowa (marginalnie). Jeśli nie to głośniki wybrane. Jaki wzmacniacz (ewentualnie ampli.) polecacie do takich głośników z moim założeniem? Nie mam nic przeciwko sprzętowi używanemu, chińczykom itd. Muzyka u mnie włączona jest prawie cały czas, ale nie zauważę (chyba) różnicy między przewodami za 50 zł i za 5 tys. Obecnie jest HX80+ Unitra AS632. Rzeczy MUST HAVE w nowym wzmaku: WiFi/Bluetooth HDMI ARC Możliwość podpięcia gramofonu Z takimi wymaganiami o jakim budżecie rozmawiamy? Edytowano 2 lutego 2021 przez Domin91pl Odpisz, cytując
Domin91pl Napisano 2 lutego 2021 Autor Napisano 2 lutego 2021 (edytowany) 4 godziny temu, kn1234 napisał: Z tym to amplitunery Nie mam nic przeciwko, a mógłbym liczyć na jakieś sensowne sugestie? Jakieś SMSL itp? Edytowano 2 lutego 2021 przez Domin91pl Odpisz, cytując
S4Home Napisano 3 lutego 2021 Napisano 3 lutego 2021 Jeśli musi być HDMI to Denon DRA 800 + Monnitor audio Bronze 100. Tu dostaniesz stereofonie, moc, ale i precyzje dzwieku oraz muzykalność. Jeśli bez HDMI to wybór jest szerszy. Yamaha RN 803 + ELAC B6.2 albo Oberon 3 od Dali. Z podłogówek do takiego pomieszczenia to klasyka Heco Aurora 700 Zapraszam po wyceny Odpisz, cytując
Q21 Napisano 3 lutego 2021 Napisano 3 lutego 2021 Cześć, Jeśli postawiłbyś na dynamiczne i przestrzenne brzmienie Pylon Audio Pearl 25 to polecam w tym przypadku Denona DRA800h, który zapewni muzykalne brzmienie z mocniejszym basem. Masz w tym przypadku obsługę sieci oraz wejścia HDMI. Jeśli chciałbyś małe kolumny podłogowe to zwróć także uwagę na Indiana Line Tesi 561 w połączeniu z Yamahą RN803d lub RN602. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny. Odpisz, cytując
Domin91pl Napisano 3 lutego 2021 Autor Napisano 3 lutego 2021 Poczytam o tych sprzętach i wrócę do Was po wyceny. Dziękuję! 😉 Odpisz, cytując
Recommended Posts