seb100200 Napisano 3 lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 lutego 2021 Witam, Potrzebuje porady jaki amplituner KD kupić i jakie kolumny. Na razie fronty,potem rozbudowa do 7.1 Dom jest w konstrukcji szkieletowej wiec nie będzie problemu z montażem głośników w suficie. Budżet 6-7 tys. na teraz. Myślałem o DENON AVR-X2700H Dziękuję za odpowiedzi z góry Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 lutego 2021 Udostępnij Napisano 4 lutego 2021 Biorąc pod uwagę że masz mniejsze pomieszczenie myślę że dobrą opcją tutaj do Denona były by Monitor audio Silver 200 z FX na tył. Albo również jasne ale nieco większe Magnaty Signature 505. Z kolei jeśli zdecydował byś się na jaśniejszy, żywszy amplituner Yamaha 6A to sety HEco Aurora 700 oraz QAcoustic 3050i. Zapraszam na odsłuch oraz po wyceny Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 4 lutego 2021 Udostępnij Napisano 4 lutego 2021 Cześć, jeśli lubisz cieplejsze brzmienie to Denon 2700h byłby dobrym rozwiązaniem. W przypadku tego amplitunera bardzo dobrym rozwiązaniem byłby Monitor Audio Silver 200 lub nieco niżej Bronze 200. Jeśli chciałbyś uzyskać dynamiczniejszy charakter to zamiast Denona proponuję rozważyć Yamahę RX V6a w połączeniu z Heco Aurora 700 lub bardziej szczegółowymi Q Acoustic 3050i. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny i dalszych planów rozbudowy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seb100200 Napisano 4 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 lutego 2021 Dzięki za propozycje. A co powiecie na Paradigm Monitor SE 6000F ? Kolega ma kolumny tej firmy i twierdzi że grają super. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 lutego 2021 Udostępnij Napisano 5 lutego 2021 No to idz do kolegi i posłuchaj. Ciekawe wąskie kolumny. Do tego ładne. W kinie się sprawdzają. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seb100200 Napisano 5 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 lutego 2021 13 minut temu, S4Home napisał: No to idz do kolegi i posłuchaj. Ciekawe wąskie kolumny. Do tego ładne. W kinie się sprawdzają. Tylko ,że on ma model Paradigm Monitor SE Atom a mi chodzi o Paradigm Monitor SE 6000F Nie wiem jak monitor SE 6000F zagrają z Denon 2700h Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 lutego 2021 Udostępnij Napisano 8 lutego 2021 Dobrze. Paradigm gra raczej do przodu. Ofensywnie. Takie brzmienie pasuje do łagodniejszego Denona. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts