sławomir.k Napisano 15 lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 lutego 2021 Mam do wyboru 2 rodzaje głośników 5.0 . Jamo S 809 lub ELAC 107 i 101, 101 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 lutego 2021 Udostępnij Napisano 16 lutego 2021 To nie jest wybór!! ELAC 107 to kolumny kilka klas lepsze od Jamo 809. Jamo mogą co najwyżej robić jako podstawki do tych ELACów Pozdrawiam Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sławomir.k Napisano 16 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 lutego 2021 Dziękuję oto mi chodziło, bo są w podobnej cenie a teraz wiem co kupić Ale mam jeszcze pytanie o kolumny Klipsch RP-600M co prawda nie jest to 5.0 ale i tak bardziej słucham audio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 lutego 2021 Udostępnij Napisano 17 lutego 2021 Masz amplituner czy wzmacniacz? Masz kino czy nie? Jakie pomieszczenie RP 600m to monitory a ELAC 107 podłogówki. To jak wybór pomiędzy jazdą na rowerze a ciągnikiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 17 lutego 2021 Udostępnij Napisano 17 lutego 2021 Zacznijmy może od tego jak duże jest pomieszczenie do nagłośnienia? Jeśli jest to w okolicach 20m2 to zdecydowanie szedłbym w kierunku kolumn podłogowych, które zapewnią pełniejsze brzmienie. Elac 107 to bezapelacyjnie wyższa klasa względem Jamo 809, które nadają się tak na prawdę wyłącznie do kina. Możesz jeszcze spojrzeć na Polk Audio T531 jeśli szukasz brzmienia muzykalnego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sławomir.k Napisano 17 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 lutego 2021 (edytowany) 8 godzin temu, S4Home napisał: Masz amplituner czy wzmacniacz? Masz kino czy nie? Jakie pomieszczenie RP 600m to monitory a ELAC 107 podłogówki. To jak wybór pomiędzy jazdą na rowerze a ciągnikiem. mam amplituner z kinem ale słucham tylko audio SONY 5200 ES pokój 20 mkw Edytowano 17 lutego 2021 przez sławomir.k Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 lutego 2021 Nie no Polk T531 to też półka niżej od ELACa skąd ta propozycja? 15 godzin temu, sławomir.k napisał: SONY 5200 ES To był chyba całkiem udany amplituner? Weź sobie ten set ELACa. Fronty są dobre do odsłuchu muzyki a będziesz miał też kino jak będziesz oglądał film. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sławomir.k Napisano 18 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2021 5 godzin temu, S4Home napisał: Nie no Polk T531 to też półka niżej od ELACa skąd ta propozycja? To był chyba całkiem udany amplituner? Weź sobie ten set ELACa. Fronty są dobre do odsłuchu muzyki a będziesz miał też kino jak będziesz oglądał film. dziękuję za porade kupuję cały zestaw Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts