chemik1989 Napisano 5 marca 2022 Udostępnij Napisano 5 marca 2022 Dnia 3.03.2022 o 15:47, Slawek Sz. napisał: Witam. Minął rok jak prosiłem Was o radę. Przypomniałem sobie ,że po wszystkim miałem dam znać jak to się skończyło. Więc tak: dla tych co się boją Q950 ze względu na ich wielkość. Jeżeli chodzi o pomieszczenie w którym u mnie stoją to są IDEALNE. Pewnie trochę oddechu by się im przydało,ale proszę Państwa! Jak to pięknie gra! Piękny bas! nie dudni, mięsisty.Środek,góra-rewelacja! Muzyka jest wszędzie,jest tak przestrzennie. Po kalibracji i włączonym YPAO (z wyłączonym korektorem) to dla mnie bajka. Inny muzyczny świat. Kabel to chord clearway. Dziękuje za wszystkie porady. A wygląda to tak: Ciekawy jestem tych kef q950. Myślę żeby zamienić mojej aurory 700 na nie. Ps. Panie autorze, miałem 4 lata yamaha rn803, zmieniłem na wzmaka i teraz to dopiero pięknie gra. Wcześniej grało ale teraz jest opad koparki. Zmieniłem rn803d na ca cxa81. Polecam! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 5 marca 2022 Udostępnij Napisano 5 marca 2022 25 minut temu, kn1234 napisał: Ważne,że autor jest bardzo happy👍 Do momentu aż coś nawali. Potem są komentarze, że robią tandetę... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek Sz. Napisano 5 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 5 marca 2022 Pewnie macie rację. Gra to u mnie dopiero niecały rok. I być może przyjdzie czas na zmianę na lepszy. Przechodząc ze starego sprzętu i kolumn technicsa, z tym co usłyszałem na tym sprzęcie... to przepaść. Zdaje sobie sprawę, że z czasem co jest sufitem robi się podłogą. Dajcie się nacieszyć 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kn1234 Napisano 5 marca 2022 Udostępnij Napisano 5 marca 2022 Moby to łumie pocieszyć,nie ma co,🥃w rękę i słuchać muzy 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 5 marca 2022 Udostępnij Napisano 5 marca 2022 Chodziło mi tylko o takie ustawienie z CD na wzmacniaczu. A sprzęt jest spoko w swojej cenie . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek Sz. Napisano 5 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 5 marca 2022 Troszkę pytanie takie przewrotne i wzbudzające chęć do dyskusji. Wg Ciebe, jaki jest idealny sprzęt w tej cenie?No może nie w cenie 10k, ile mnie to kosztowało. Ale w jakiej cenie jest idealnie,tak ogólnie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 6 marca 2022 Udostępnij Napisano 6 marca 2022 Myślę że właśnie to co kupiłeś jest bardzo dobrym wyborem. Bardzo możliwe że trudno o coś lepszego, szczególnie gdy chce się mieć taką funkcjonalność. Jednak gusta są różne i pewnie ktoś inny wybrałby coś zupełnie innego. Na drugie pytanie nie ma odpowiedzi . Im dale w las, tym więcej drzew . Czasem problemem jest to aby sobie powiedzieć dość lub brak więcej funduszy. Czasem właśnie chodzi bardziej o to aby było drogo niż lepiej... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robotnik Napisano 4 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 4 kwietnia 2022 (edytowany) Swietnie te kefy biale wygladaja , dla mnie ta seria kef od q350 w kolorze bialym to najladniejsze z wszystkich kolumn - fajnie sie to wszystko komponuje i nie widac ogromu tych kolumn . Obecnie s4home ma w promocji za niecale 5k , jak ktos szuka to chyba nie ma sie co zastanawiac . Mam białe i czarne ( q350 )- ale wizualnie czarne juz nie robia takiego szalu Edytowano 4 kwietnia 2022 przez robotnik 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2022 Pozostały ostatnie sztuki. 18 godzin temu, robotnik napisał: jak ktos szuka to chyba nie ma sie co zastanawiac . Faktycznie klienci się nie zastanawiali Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik1989 Napisano 5 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2022 (edytowany) 36 minut temu, S4Home napisał: Pozostały ostatnie sztuki. Faktycznie klienci się nie zastanawiali Piotr powiem Ci że kusi ta cena Kefów 950 u Was, ale żona by mnie zabiła haha na testy wysyłacie po wpłacie kasy czy jak to wygląda? bo te białe kuszą mysle że zamiast aurorek 700 do cxa81 było by ideolo Edytowano 5 kwietnia 2022 przez chemik1989 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zaak Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Cześć. Zastanawiam się nad podobnym zestawem. Mam Yamahe RN 803d w parze z Audio Academy Phoebe 3. Chcialbym zmienic same kolumny bo doceniam uniwersalność Yamahy 803. Początkowo myślałem o Heco Aurora 700 ale teraz się naczytałem o kef q750 i q950, i o nie będę chciał zapytać. Miejsce odsluchu to salon z aneksem 23+7m=30m^2. Pytanie: Czy Yamaszka zagra gorzej/lepiej z którąś parą tych kolumn przy niskich poziomach głośności? Zazwyczaj słucha się u nas muzyki w przedziale -60 do -50. Rzadko głośniej do -40. Jeśli będę miał kupić to używane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts