totalnylaik Napisano 23 lutego 2021 Udostępnij Napisano 23 lutego 2021 Witam.Chciałbym sobie polepszyć doznania ze słuchania muzyki i oglądania filmów.Ze względów braku miejsca w pokoju posiadam pseudo "kino domowe" czyli soundbar.Chciałbym pójść o krok dalej i zakupić kolumny podłogowe Indiana Line Nota 550 X.Te kolumny chciałbym połączyć ze wzmacniaczem Topping MX3 a telewizor ze wzmacniaczem kablem optycznym.To będzie dobre połączenie?? Z góry dzięki za odpowiedź. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Słomka Napisano 23 lutego 2021 Udostępnij Napisano 23 lutego 2021 Cześć. Nie mam doświadczenia co do takich małych wynalazków jak topping all in, ale posiadałem ( w sumie dalej posiadam tylko u partnerki w pracy) te kolumny. Do muzyki dają radę w w tej cenie, ale do filmów będzie Ci brakowało basu. we wzmacniaczu cxa60 zawsze bass na max, ale i tak go było mało. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
totalnylaik Napisano 23 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 lutego 2021 Ok.Dzięki za odpowiedź.Czyli lepiej dołoźyć kilka stówek i kupić np. heco aurora 700 żeby były lepsze wrażenia w trakcie oglądania filmów?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 lutego 2021 Udostępnij Napisano 24 lutego 2021 Zdecydowanie. Nota 550x to małe kolumny ktore sprawdzają się w niektórych systemach. Ale nie grają rozdzielczym i dobrym stereofonicznie dźwiękiem. Jakiej wielkości masz pomieszczenie? Bo nota 550 stosuje się raczej do innych pomieszczeń niż aurora 700 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
totalnylaik Napisano 24 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 lutego 2021 Dzięki za odpowiedź.Pomieszczenie ma 24 m kwadratowe.Nie chce już plastikowego dźwięku z soundbara,tylko prawdziwy dźwięk z kolumn.Tylko nie wiem czy można połączyć te heco z Topping MX3?? Może lepiej sięgnąć głebiej do kieszeni i kupić Yamaha R-N602?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Kliś Napisano 24 lutego 2021 Udostępnij Napisano 24 lutego 2021 U mnie od tygodnia grają Heco Aurora 700 co prawda nie z Toppingiem ale z innym mikrowzmacniaczem czyli SMSL Q5 PRO. Pomieszczenie większe bo 28m i dodatkowo częściowo otwarte na jadalnie z kuchnią. I powiem Ci, że wciąż nie mogę wyjść z podziwu jak to razem super gra. Żródłem CD po coaxialu i xbox (spotify i deezer) po optyku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
totalnylaik Napisano 24 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 lutego 2021 12 minut temu, Marek Kliś napisał: U mnie od tygodnia grają Heco Aurora 700 co prawda nie z Toppingiem ale z innym mikrowzmacniaczem czyli SMSL Q5 PRO. Pomieszczenie większe bo 28m i dodatkowo częściowo otwarte na jadalnie z kuchnią. I powiem Ci, że wciąż nie mogę wyjść z podziwu jak to razem super gra. Żródłem CD po coaxialu i xbox (spotify i deezer) po optyku. Dzięki za info. A jeśli chodzi o filmy to te kolumny dają radę?? Dialogi są zrozumiałe? Nie brakuje im basu?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Kliś Napisano 24 lutego 2021 Udostępnij Napisano 24 lutego 2021 Póki co używam ich tylko do muzyki. Mi basu nie brakuje, ale to indywidualna sprawa, dodatkowo wcześniej u mniej grało stare kino domowe z plastikowymi kolumnami więc nie mam dobrego porównania. Najlepiej skontaktuj się z kimś z branży z tego forum i popytaj o wypożyczenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
totalnylaik Napisano 24 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 lutego 2021 Spoko. Dzięki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 24 lutego 2021 Udostępnij Napisano 24 lutego 2021 Cześć, W 24m2 Indiana Line się pogubią i nie zapewnią mocniejszego dołu. W takim przypadku zdecydowanie lepiej pójść w kierunku Heco Aurora 700 lub potężniejszych Pylon Audio Sapphire 25. Topping MX3 spokojnie sobie z nimi poradzi, może nie będą w 100% wysterowane ale w przyszłości zawsze będzie można pomyśleć o lepszym wzmacniaczu. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
totalnylaik Napisano 24 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 lutego 2021 Dzięki. Przemyślę sprawę i jak coś to się skontaktuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts