wojciech1968 Napisano 28 lutego 2021 Udostępnij Napisano 28 lutego 2021 Witam !! Posiadam wzmacniacz CA 851A, końcówkę mocy 851 W oraz streamer 851N, zakupione dokładnie w takiej kolejności jak napisałem. Podczas zakupu streamera Pan sprzedawca powiedział, że 851A jest mi całkowicie zbędny, oraz że W+N poradzi sobie znakomicie. Moje pytanie brzmi, czy jest możliwość, a zarazem sens takiego połączenia, z góry dziękuję za sugestie, pozdrawiam :) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 lutego 2021 Udostępnij Napisano 28 lutego 2021 Do końcówki mocy możesz podłączyć każde urządzenie posiadające przedwzmacniacz. Twój streamer ma pre, tak więc Pan w sklepie dobrze mówił. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 28 lutego 2021 Udostępnij Napisano 28 lutego 2021 CA 851n posiada przedwzmacniacz w związku z czym możesz bezpośrednio do niego podłączyć końcówkę mocy. 851n + 851W to nieco inne brzmienie niż 851a i tutaj nie zawsze będzie lepszym rozwiązaniem system dzielony. Jeśli szukasz brzmienia bardziej muzykalnego to 851a w połączeniu z 851n będzie lepszym rozwiązaniem. Jesli stawiasz na dynamikę oraz mocniejszy dół to 851w może okazać się idealnym wyborem. Wszystko tak na prawdę uzależnione jest od kolumn oraz Twoich preferencji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojciech1968 Napisano 3 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 marca 2021 Dnia 28.02.2021 o 14:18, Q21 napisał: CA 851n posiada przedwzmacniacz w związku z czym możesz bezpośrednio do niego podłączyć końcówkę mocy. 851n + 851W to nieco inne brzmienie niż 851a i tutaj nie zawsze będzie lepszym rozwiązaniem system dzielony. Jeśli szukasz brzmienia bardziej muzykalnego to 851a w połączeniu z 851n będzie lepszym rozwiązaniem. Jesli stawiasz na dynamikę oraz mocniejszy dół to 851w może okazać się idealnym wyborem. Wszystko tak na prawdę uzależnione jest od kolumn oraz Twoich preferencji. Witam !! Dziękuję za odpowiedź, ale chodzi mi o to czy jest możliwość ( a być może i sens) połączyć A+W+N, a w przyszłości C. Pytam, ponieważ nie chciałbym się pozbywać 851A. Głośniki to KEF R700. Dziękuję jeszcze raz i pozdrawiam :) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekN Napisano 3 marca 2021 Udostępnij Napisano 3 marca 2021 Łatwo w Twoim przypadku zrobić ślepy test i porównać czy usłyszysz różnicę (bo prawdopodobnie nie usłyszysz). A nawet jesli takowa będzie, to raczej niemożliwa do opisania werbalnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 4 marca 2021 Udostępnij Napisano 4 marca 2021 16 godzin temu, wojciech1968 napisał: Witam !! Dziękuję za odpowiedź, ale chodzi mi o to czy jest możliwość ( a być może i sens) połączyć A+W+N, a w przyszłości C. Pytam, ponieważ nie chciałbym się pozbywać 851A. Głośniki to KEF R700. Dziękuję jeszcze raz i pozdrawiam Byłaby taka możliwość i w chwili obecnej sprawdziłbym źródło 851n, a w przyszłości spróbowałbym z 851w bezpośrednio do 851n lub przez 851a. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts