Tosiek Napisano 18 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2021 Nie sprawdzałem, ale mogę sprawdzić bo jeszcze będę wymieniał okablowanie. Dam znać. Zdubluje posta, bo strona przeskoczyła; Po zakupie suba 112sw tak się powoli nakręcam na Klipscha. Może jednak wymienię te fronty, myślałem nad 5000F,trochę za głębokie, ale może jakoś będzie. Czym się człowiek bardziej zagłębia w to całe audio tym gorzej. Dokończmy z tym centralnym. Wiem że najlepszym wyborem będzie 440 czy 404, ale nie widzę tego kloca pod telewizorem. Może gdzieś dostanę na miejscu to przymierzę. Mam miejsce w komodzie przeznaczone na tą kolumne, zmierzyłem dokładnie i jest dobre 47cm. I teraz pytanie, Klipsch RP250, czy też RP500 jak gra w porównaniu ze wspomnianym Tannoy XT C ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 18 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2021 RP250F/5000F to nie są najlepsze konstrukcje. Zdecydowanie lepiej celować w min. RP260F/6000F, albo odpuścić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2021 Dnia 16.04.2021 o 09:59, Tosiek napisał: Juz myślałem ze zaproponujesz mi jakąś powystawowe. Nie mamy na ekspo centralnych. Jak coś wyjmujemy to raczej się sprzedają od razu. 17 godzin temu, Tosiek napisał: I teraz pytanie, Klipsch RP250, czy też RP500 jak gra w porównaniu ze wspomnianym Tannoy XT C ? No inaczej. Klipsch robi dobre centralne ale moim zdaniem dopiero te szerokie maja bardziej zrównoważony dzwiek. Mniejsi bracia maja zapały jak podłogówki , do jaśniejszego grania. Tannoy da Ci znakomita średnice i pole w centralnym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tosiek Napisano 20 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2021 Dnia 18.04.2021 o 18:18, Markcox napisał: RP250F/5000F to nie są najlepsze konstrukcje. Zdecydowanie lepiej celować w min. RP260F/6000F, albo odpuścić Te 5000F to nawet do kina nie są najlepsze. Subwoofer nie nadrobi tego basu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 20 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2021 Tu nie chodzi o sam bas, a o całokształt. Już lepiej byś zrobił, stawiając monitory 600M Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tosiek Napisano 20 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2021 Słuchałeś tych, ale tych 5000F kolumn, porównywałeś z innymi tego rozmiaru? Bo ja nie mogę złego słowa znaleźć. Ja tam za monitorami nie jestem. Jeszcze gdyby miały stać jak ich nazwa podpowiada na półce to rozumiem, ale na jakichś standach...wolę już płytsze kolumny innej marki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 20 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2021 W takim razie na odsłuchu porównaj sobie 5000 z 6000, będziesz wiedział, w czym jest różnica. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2021 21 godzin temu, Tosiek napisał: e 5000F to nawet do kina nie są najlepsze. Subwoofer nie nadrobi tego basu? Nie problem jest bas. 21 godzin temu, Markcox napisał: Tu nie chodzi o sam bas, a o całokształt. Już lepiej byś zrobił, stawiając monitory 600M Dokładnie. Przepraszam nie widziałem Twojego postu! Pełna zgoda 18 godzin temu, Markcox napisał: W takim razie na odsłuchu porównaj sobie 5000 z 6000, będziesz wiedział, w czym jest różnica. Albo niech kolega odpuści Klipsch. Są fajne małe kolumny które grają. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tosiek Napisano 21 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2021 Skoro tak piszecie to cos musi być nie tak z tymi Klipschami. Na razie odpuszczę bo mam na czym słuchać. Przy okazji podjadę na jakiś odsłuch to porównam, bo mam już kilometrów narobione. A gdybym dostał Tannoy XTC. Do kompletu wziął fronty XT6F, dobrze by to chodziło z Denonem w kinie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2021 Co to znaczy co śnie tak? Nie każdy model kolumny jest udany po prostu. To nie znaczy że ma wade czy coś jest z nim nie tak. To wszystko 11 godzin temu, Tosiek napisał: A gdybym dostał Tannoy XTC. Do kompletu wziął fronty XT6F, dobrze by to chodziło z Denonem w kinie? Tak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tosiek Napisano 22 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2021 11 godzin temu, S4Home napisał: Co to znaczy co śnie tak? Nie każdy model kolumny jest udany po prostu. To nie znaczy że ma wade czy coś jest z nim nie tak. To wszystko Tak. Ach się czepiasz za słówka. 🙂 Zapytałbym co lepsze Tannoy XT6F czy Klipsch RP-6000F, ale znam odpowiedż...inne, 🙂 Gdyby jednak pozostał przy centralnym Klipsch to starszy 250, czy nowszy 500 będzie lepszym wyborem? Ta odświeżona wersja jest troszkę mniejsza, moc na papierze też niższa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 22 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2021 48 minut temu, Tosiek napisał: Gdyby jednak pozostał przy centralnym Klipsch to 440C Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2021 12 godzin temu, Tosiek napisał: Zapytałbym co lepsze Tannoy XT6F czy Klipsch RP-6000F, ale znam odpowiedż...inne, 🙂 Gdyby jednak pozostał przy centralnym Klipsch to starszy 250, czy nowszy 500 będzie lepszym wyborem? Ta odświeżona wersja jest troszkę mniejsza, moc na papierze też niższa. Ja bym szedł w XT6F z 440 albo 404 na centralny. I pogodził pożyteczne z dobrym. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tosiek Napisano 23 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2021 2 godziny temu, S4Home napisał: Ja bym szedł w XT6F z 440 albo 404 na centralny. I pogodził pożyteczne z dobrym. Piotr To ja chciałem XTF pod XTC specjalnie. A tu jeszcze lepsze propozycję. 😀 Nie chce mi nikt pożyczyć 404ki. Używana bym kupił i ewentualnie odsprzedał jak bardzo źle by się to prezentowało w moim małym pokoju. Ale też nie ma. Piotr widzę że macie poekspozycyjne XTF na sprzedaż , będziecie może mieli biale albo czarne? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2021 Właśnie mamy na ekspo białe albo czarne w high glossie. Nie pamiętam które. ale w zeszłym tygodniu były jeszcze. Używane centralny z Tannoya, fyne albo Klipscha to żadkość. Bo to "tanie" a dobre centralne. Jak ktoś zmienia system to je i tak zostawia. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tosiek Napisano 27 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2021 Czy jest możliwość zakupu głośnika dual concentric do Tannoy XT6F? Znalazłem taka ofertę, cena teoretycznie dobra. Jeden głośnik uszkodzony, gra podobno ciszej i na pewno jest to wina głośnika. Nie wiem czy w ogóle jest sens się takimi kolumnami interesować, czy nie były katowane.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2021 Zapytaj serwis EIC albo uderz od razu do brytyjskiego Tannoya. Ten głośnik tani nie bedzie. Jaka cena? Ułamek nowych? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tosiek Napisano 28 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2021 W połysku 2650/para. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2021 no to jest dobra cena. MAsz teraz nowe za 3500 pare białą w połysku. Nie wiem ile taki głosnik. Zapytaj serwis. Bo moze być to nie opłacalne. Edit: Przepraszam to cena za XT8F Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tosiek Napisano 29 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2021 Ostatnia cena głośnika to 1400zl, na chwilę obecną niedostępny. Dostałem w dobrej cenie od Q21 404C, ale chyba gabarytowo nie przejdzie. Żebym miał miejsce w komodzie to byłoby ok, ale stoi/leży na i do niczego nie pasuje. 3500zl za parę ósemek w połysku?! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2021 Tak. Wczoraj była taka promka. 11 godzin temu, Tosiek napisał: Żebym miał miejsce w komodzie to byłoby ok, ale stoi/leży na i do niczego nie pasuje. Ma stać na i grać. Grac dobrze! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tosiek Napisano 30 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2021 Gdzie ta promka, bo u Was nic nie ma? Za 3,5tys to niezła cena, nie wiem tylko czy nie za wielkie na 16m2. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tosiek Napisano 26 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2021 Może to śmieszne, ale dalej wymieniam po kawałku moje kino. Niestety Klipscha 404C byłem zmuszony oddać. Już sam nie mogłem na to patrzeć, po prostu do niczego nie pasował. Z biegiem czasu dostałem Tannoy'a XT C. Nie ma już tego w ogóle. Niby są na różnych portalach, ale niedostępne. Powiedzcie mi czy do 16m2 mogę postawić fronty XT8F, nie będzie problemu? Niektórzy piszą że kolumny się duszą, ale ja nie słucham/oglądam głośno filmów. Chodzi o to że XT8F są bardziej popularne na rynku wtórnym i bardzo często są tańsze od XT6F(w połysku). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2021 Moim zdaniem możesz. Znajomy ostatnio wymienił Aurory 700 na te XT8F właśnie w 16 metrach. Ale słucha cicho. Jak zaczniesz to rozkręcać to faktycznie pomieszczenie będzie małe. Zalezy od ceny. Ale ja bym zaryzykował. Z tym że miej także na uwadze że XT8F potrzebuje lepszego zasilania. Bo przy słabym i graniu cicho one będa brzmieć płasko. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tosiek Napisano 27 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2021 Z Denonem 2700, bedzie dobre polaczenie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts