st.gallen Napisano 8 marca 2021 Udostępnij Napisano 8 marca 2021 (edytowany) Witajcie, Mam pewien problem, mianowicie sprzedałem na znanym portalu wysyłkowo swój amplituner. 5.1 Cambridge Audio av 351r.l którego jestem właścicielem od nowości . Jako że kilka miesięcy temu zrezygnowałem z kina domowego, ampli Siedział sobie w szafie szchowany . Amlpli nigdy nie był w serwisie a przed sprzedażą dokładnie go sprawdziłem i wysłuchałem na różnych poziomach głośności i z kilku źródeł. Do rzeczy Pan który go ode mnie odkupił natrafił na pewien problem mianowicie opisuje to tak, że po zwiększeniu głośności do 60-70% mocy słychać trzaski jakby stara płyta winylowa była zdzierana. Pan sprawdzał również na kilku źródłach i zarówno zwiększając głośność polotem jak i pokrętłem. Kolumny jakie ów pan posiada to klipsch r 820f Nie wiem jak wybrnąć z impasu ponieważ w moim odczuciu wysłałem sprzęt sprawny. Proszę o pomoc lub wskazanie ewentualnego rozwiązania czy tez diagnozy usterki. Edytowano 8 marca 2021 przez st.gallen Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 marca 2021 Udostępnij Napisano 8 marca 2021 Moim zdaniem pachnie szwindlem ów Pan chyba coś kombinuje, skoro wysłałeś sprawny zawiniła firma kurierska. Czy sprzęt był sprawdzony przy kurierze że jest sprawny? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
st.gallen Napisano 8 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 8 marca 2021 (edytowany) Tego nie wiem. Pan twierdzi że opakowanie jest idealne, dołożyłem starań. Wolał bym wierzyć w uczciwość. Skala głośności rozpoczyna się przy 90db a około 40 jest ponoć granica tych trzasków to znaczy zaczynają się tam. Edytowano 8 marca 2021 przez st.gallen Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 8 marca 2021 Udostępnij Napisano 8 marca 2021 Kolego @st.gallen, a do jakiej głośności doszedłeś sprawdzając amplituner? Te Klipsche już na niskich poziomach grają dość głośno. Ja w życiu na żadnym wzmacniaczu czy też amplitunerze nie doszedłem do 70% 🤨, bo przy gałce na godzinie dwunastej jest już baaaardzo głośno. Może problem jest w tym, że kolumny nie wytrzymują a nie, że amplituner jest zepsuty 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
st.gallen Napisano 8 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 8 marca 2021 (edytowany) U mnie grało to sprawnie z kolumnami 92db. Znany oswojony dzwięk. Zawachałem się czy aby sprzedawać. Sprawa sie zaostrza ponieważ klient w drugim zestawie kolumn ma to samo zdarzenie. Czyżby transport kurierski ? Edytowano 8 marca 2021 przez st.gallen Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick2005 Napisano 8 marca 2021 Udostępnij Napisano 8 marca 2021 25 minut temu, st.gallen napisał: Czyżby transport kurierski ? Całkiem możliwe,pytanie jest też do klienta,który kupił czy odczekał z podłączeniem sprzętu po dostawie do domu,takie nagłe zmiany temperatur dla elektroniki nie są wskazane. Miałem kiedyś taką sytuację, dostałem zimą wzmacniacz stereo,gdzie kurier przetrzymał sprzęt w aucie,bo według niego nie było mnie w domu,na drugi dzień pojechałem do firmy kurierskiej odebrać go osobiście,był tak zmarznięty że pomimo paru godzin w domu które stał po wyciągnięciu z kartonu jeszcze się z niego woda skraplała, później się okazało że jest uszkodzony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
st.gallen Napisano 8 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 8 marca 2021 Bardzo możliwe i znam.z autopsji, jednak pan zarzeka się że odczekał... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 marca 2021 Udostępnij Napisano 9 marca 2021 Nie zostaje Ci nic innego jak odebrać go od niego i sprawdzić u siebie, Od kuriera w tym momencie już nic nie wyciągniecie. Żaden z was. Więc zostaje Ci tylko ściągnąć go do siebie i sprawdzić czy ma rację. 70% mocy to sporo jak na Klipsch. Pytanie czy to nie jego kolumny wariują. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
st.gallen Napisano 9 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 marca 2021 Może być i tak że klient na wstępie uszkodził amplituner i się nie przyznaje lub zrobił to nieświadomie. Jego poprzedni sprzęt ponoć generował przestery. Został by mi zwrocony jako uszkodzony. Sugerowałem mu odbiór osobisty i odsłuch u mnie w domu, tylko odległość...nauczka i przestroga. Co tu czynić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts