st.gallen Napisano 8 marca 2021 Napisano 8 marca 2021 (edytowany) Witajcie, Mam pewien problem, mianowicie sprzedałem na znanym portalu wysyłkowo swój amplituner. 5.1 Cambridge Audio av 351r.l którego jestem właścicielem od nowości . Jako że kilka miesięcy temu zrezygnowałem z kina domowego, ampli Siedział sobie w szafie szchowany . Amlpli nigdy nie był w serwisie a przed sprzedażą dokładnie go sprawdziłem i wysłuchałem na różnych poziomach głośności i z kilku źródeł. Do rzeczy Pan który go ode mnie odkupił natrafił na pewien problem mianowicie opisuje to tak, że po zwiększeniu głośności do 60-70% mocy słychać trzaski jakby stara płyta winylowa była zdzierana. Pan sprawdzał również na kilku źródłach i zarówno zwiększając głośność polotem jak i pokrętłem. Kolumny jakie ów pan posiada to klipsch r 820f Nie wiem jak wybrnąć z impasu ponieważ w moim odczuciu wysłałem sprzęt sprawny. Proszę o pomoc lub wskazanie ewentualnego rozwiązania czy tez diagnozy usterki. Edytowano 8 marca 2021 przez st.gallen Odpisz, cytując
Gość Napisano 8 marca 2021 Napisano 8 marca 2021 Moim zdaniem pachnie szwindlem ów Pan chyba coś kombinuje, skoro wysłałeś sprawny zawiniła firma kurierska. Czy sprzęt był sprawdzony przy kurierze że jest sprawny? Odpisz, cytując
st.gallen Napisano 8 marca 2021 Autor Napisano 8 marca 2021 (edytowany) Tego nie wiem. Pan twierdzi że opakowanie jest idealne, dołożyłem starań. Wolał bym wierzyć w uczciwość. Skala głośności rozpoczyna się przy 90db a około 40 jest ponoć granica tych trzasków to znaczy zaczynają się tam. Edytowano 8 marca 2021 przez st.gallen Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 8 marca 2021 Napisano 8 marca 2021 Kolego @st.gallen, a do jakiej głośności doszedłeś sprawdzając amplituner? Te Klipsche już na niskich poziomach grają dość głośno. Ja w życiu na żadnym wzmacniaczu czy też amplitunerze nie doszedłem do 70% 🤨, bo przy gałce na godzinie dwunastej jest już baaaardzo głośno. Może problem jest w tym, że kolumny nie wytrzymują a nie, że amplituner jest zepsuty 🙂. Odpisz, cytując
st.gallen Napisano 8 marca 2021 Autor Napisano 8 marca 2021 (edytowany) U mnie grało to sprawnie z kolumnami 92db. Znany oswojony dzwięk. Zawachałem się czy aby sprzedawać. Sprawa sie zaostrza ponieważ klient w drugim zestawie kolumn ma to samo zdarzenie. Czyżby transport kurierski ? Edytowano 8 marca 2021 przez st.gallen Odpisz, cytując
maverick2005 Napisano 8 marca 2021 Napisano 8 marca 2021 25 minut temu, st.gallen napisał: Czyżby transport kurierski ? Całkiem możliwe,pytanie jest też do klienta,który kupił czy odczekał z podłączeniem sprzętu po dostawie do domu,takie nagłe zmiany temperatur dla elektroniki nie są wskazane. Miałem kiedyś taką sytuację, dostałem zimą wzmacniacz stereo,gdzie kurier przetrzymał sprzęt w aucie,bo według niego nie było mnie w domu,na drugi dzień pojechałem do firmy kurierskiej odebrać go osobiście,był tak zmarznięty że pomimo paru godzin w domu które stał po wyciągnięciu z kartonu jeszcze się z niego woda skraplała, później się okazało że jest uszkodzony. Odpisz, cytując
st.gallen Napisano 8 marca 2021 Autor Napisano 8 marca 2021 Bardzo możliwe i znam.z autopsji, jednak pan zarzeka się że odczekał... Odpisz, cytując
S4Home Napisano 9 marca 2021 Napisano 9 marca 2021 Nie zostaje Ci nic innego jak odebrać go od niego i sprawdzić u siebie, Od kuriera w tym momencie już nic nie wyciągniecie. Żaden z was. Więc zostaje Ci tylko ściągnąć go do siebie i sprawdzić czy ma rację. 70% mocy to sporo jak na Klipsch. Pytanie czy to nie jego kolumny wariują. Odpisz, cytując
st.gallen Napisano 9 marca 2021 Autor Napisano 9 marca 2021 Może być i tak że klient na wstępie uszkodził amplituner i się nie przyznaje lub zrobił to nieświadomie. Jego poprzedni sprzęt ponoć generował przestery. Został by mi zwrocony jako uszkodzony. Sugerowałem mu odbiór osobisty i odsłuch u mnie w domu, tylko odległość...nauczka i przestroga. Co tu czynić? Odpisz, cytując
Recommended Posts