Arek_B Napisano 13 marca 2021 Udostępnij Napisano 13 marca 2021 Hej:-) No szlag mnie trafia. Chciałem dzisiaj (zaznaczam, wciąż się uczę sprzętu) posłuchać muzyki z BD, a tu włącza się TV. Wyłączam TV, wyłącza się ampli (Marantz 6015). Co mam zrobione nie tak? Chciałbym odpalić muzę bez TV, albo żeby wyłączając TV nie wyłączał się Marantz, jeśli nie dotyczy to kablówki. Dekoder kablówki przed HDMI arc do ampli, BD przez HDMI do ampli no i ampli do TV. Za dużo (chyba) tego wpływania tv na ampli. Kablówkę mam ustawioną jako pass through. Będę wdzięczny za pomoc w prostym, jak sądzę, rozwiązaniu problemu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yahoo111 Napisano 13 marca 2021 Udostępnij Napisano 13 marca 2021 Wyłącz CEC na telewizorze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek_B Napisano 14 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 14 marca 2021 tak zrobiłem, dzięki. Nie mniej zastanawiam się, jak okiełznać ten CEC. Dla mnie ok, jak włączę TV i włącza mi apmli, ale reszta to już przegięcie. Chciałbym to tak ustawić, że TV włącza mi ampli ale odwrotnie już nie. Można tak? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 marca 2021 Udostępnij Napisano 15 marca 2021 Tylko przy niektórych modelach. Tu wygląda że nie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek_B Napisano 15 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 marca 2021 Wyłączyłem sterowanie przez HDMI. Muszę wybrać źródło na pilocie ampli ale to żaden problem a przynajmniej ja tu rządzę 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts