Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam wszystkich serdecznie,

jest to mój pierwszy post tutaj jednak forum przeglądam już od jakiegoś czasu.. W końcu przyszła i na mnie kolej, ponieważ niedługo przeprowadzam się do swojego domu i szukam dobrego kina domowego. Niestety, nigdy nie miałem takiego sprzętu (tj. kina domowego czy soundbara), będzie to mój pierwszy taki zakup dlatego proszę o pomoc w tym temacie :) 

Budżet do 10 -11 000 PLN.

Po różnych postach na forum skłaniam się do następującego zestawu:

- sub Monitor Audio Bronze W10 6G

- Monitor Audio Bronze 500 6G

- Denon AVR-X2700H

Kiedyś w przyszłości być może do kompletu mógłbym dokupić ams dolby atmos + C150 6G ale na razie myślę, że wystarczy. Niestety nie byłem jeszcze na odsłuchu a z chęcią bym się wybrał, bazuję tylko na opiniach i propozycjach z innych tematów/opinii w internecie.

Zestaw ma być przeznaczony do 50% filmy/seriale - 50% muzyka. Pokój z aneksem ma powierzchnię 23.5m2

Będę wdzięczny za każdą pomoc :) Dziękuję!

salon_plan.png

Napisano

Cześć,
W takim pomieszczeniu zestaw Denon 2700 + MA Bronze 500/c150/FX na tył +W10 to bardzo dobry kierunek. Uzyskasz dynamiczne i precyzyjne brzmienie z nisko schodzącym basem. Jeśli chciałbyś podnieść szczegółowość to warto byłoby pomyśleć nad Yamahą RX V6a. W przypadku Yamahy świetnie zgrywają się polskie Pylon Audio Sapphire 25set, które zapewnią przestrzenne brzmienie z mocnym oraz zróżnicowanym dołem. 

Zapraszam do kontaktu w sprawie umówienia odsłuchu oraz po wyceny. 

Napisano

Witaj,

To bardzo dobra opcja. Odsłuchaj jej.

Dla przykładu odsłuchaj tylko ciemniejszych kolumn jak Aurora 700 czu ELAC F6.2 / Debut Reference.

Ale Twoje początkowe tropy są dobre.

Zapraszam na odsłuch i po wyceny.