Jasiek88 Napisano 30 marca 2021 Udostępnij Napisano 30 marca 2021 (edytowany) Tidal jest tragiczny jeśli chodzi o podpowiadanie, sugestie, playlisty nie ma startu do Spotify już nie wspominając o wygodzie i niezawodność połączenia. Ale zagrać pięknie Tidal potrafi tego nie można mu odebrać. Edytowano 30 marca 2021 przez Jasiek88 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czeladka07 Napisano 4 lutego 2023 Udostępnij Napisano 4 lutego 2023 Dnia 22.03.2021 o 08:23, S4Home napisał: To nic nie da. Naczytaliście się że Tidal jest dobry i tak na silę próbujecie? Tidal z TV nie da NIC. czy podłączysz HDMI czy optykiem nie wazne. chcecie słuchać muzyki to Spotify z amplitunera i już. Na AVR 2600 Tidal pownien działac z apki. Cośtu macie nie tak tez. Część, dlaczego Smart TV jest ślą ym źródłem dla Tidala? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 4 lutego 2023 Udostępnij Napisano 4 lutego 2023 Mam na swoim TV Sony zainstalowany Tidal w opcji HiFi Plus. Dostępne są tu także utwory w Atmos. Ogólnie bardzo wygodna obsługa, doceniam wybieranie głosowe które bardzo ułatwia wyszukiwanie treści. Tu np. playlisty z różnymi gatunkami muzycznymi po filtrowaniu "Atmos" Jedyny zgrzyt to problem który się pojawia po zakończeniu słuchania muzyki. Próba włączenia innych aplikacji np. YT czy VOD w krókim czasie doprowadza do jakiegoś programowego konfliktu w wyniku którego z YT nie można odtworzyć treści 5.1, podobnie Tidal w kolejnych sesjach gra tylko stereo (mimo iż wyraźnie utwory Atmos). Kilka razy po Tidalu nie dało się także odtworzyć dźwięku w VOD, film stał w miejscu. Pojawił się też problem z przekazywaniem dźwięku po HDMI, TV przełączał się na głośniki w TV. Wielokrotnie doprowadzałem TV do ustawień fabrycznych by znaleźć rozwiązanie. W sumie się udało... Po każdym użyciu Tidal wchodzę w ustawienia aplikacji w TV i wymuszam jej zatrzymanie. Od tego momentu usterka się nie pojawia, wszystko jest tak jak powinno. Tidal nie ma z poziomu apki opcji "zamknij" i po wyjściu do menu głównego pracuje ciągle w tle, stąd pewnie te problemy. Zgłoszę problem do Sony, może coś zaradzą żeby wychodząc z Tidal pojawiła się opcja wyłączenia aplikacji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 6 lutego 2023 Udostępnij Napisano 6 lutego 2023 To jeszcze dopiszę co widzi amplituner z Tidal po TV. Sig.:Atmos-DD+; fs 48kHz; Format DD Atmos; Processing AL32; Input=eARC. hh Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 6 lutego 2023 Udostępnij Napisano 6 lutego 2023 Dnia 4.02.2023 o 11:19, Czeladka07 napisał: Część, dlaczego Smart TV jest ślą ym źródłem dla Tidala? Odpisuję ci juz z innego konta. Nie wiem jak jest z Sony bo tam nei testowałem. Ale inne TV dokonuja konwersji sygnału. Więc cała istota grania HiFi z Tidala jest wówczas bez sensu. Sygnał przechodzi przez jakieś filtry i jest konwertowany. No nie gra to jak ten sam tidal z innego urzadzenia. Jak Sony? Nie wiem. Musisz pytać Butlera. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts