Marcin771 Napisano 23 marca 2021 Udostępnij Napisano 23 marca 2021 (edytowany) Witam, zależy mi na doborze amplitunera stereo do zestawu Kef q950 oraz sub velodyne Deep Blue 12, będę głownie filmy oglądał Warunkiem jest aby było hdmi, bo mam telewizor a eARC, a chcę z poziomu telewizora sterować głośnością Budzet (do 5tyś) zależy mi aby dźwięk był przestrzenny, mięsisty, gęsty, ciepły Proszę powiedzieć co polecacie do takiego zestawu, oraz dlaczego ten a nie inny dziękuję ps. rozważam Denon DRA-800h, tylko nie wiem dlaczego , podobno dobry Edytowano 23 marca 2021 przez Marcin771 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smokeymbo Napisano 23 marca 2021 Udostępnij Napisano 23 marca 2021 Podbijam. Właśnie mam podobne rozważania, i jedyne co mi się spodobało to R-N602 od Yamahy, tylko nie bardzo znam się na specyfikacjach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin771 Napisano 23 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 marca 2021 Super, jeszcze ciekawi mnie gdyby np sprzęt to był aurora 1000 + sub heco, czy ten ampli denon bedzie kozak czy lepiej inny? z hdmi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 23 marca 2021 Udostępnij Napisano 23 marca 2021 Kolego @Marcin771 do 5000 proponuję spróbować Cyrusa one cast. Nie jest to co prawda amplituner ale wzmacniacz sieciowy z hdmi. Moim zdaniem bardzo fajnie zgrywa się z kefami serii Q. Denona bym odpuścił bo może wyjść lekka była. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 marca 2021 Udostępnij Napisano 24 marca 2021 Absolutnie żaden amplituenr w tej cenie do tych kolumn. Tylko wzmacniacz Cyrus ONE Cast albo poluj jakimś cudem na Arcama SR 250. Ten amplituner chodził u nas po 15000 - 20 000. ale ostatnio przed Brexitem sprowadzano go za 6-7 000 Ewentualnie odpuść HDMI wybór będzie wększy Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts