ziele_37 Napisano 27 marca 2021 Udostępnij Napisano 27 marca 2021 Witam. Od około półtora roku jestem posiadaczem zestawu Onkyo 686 + Quadral Quintas 6500 + Klipsch sub 10 + Dali alteco C 1. W tym tygodniu otrzymałem od znajomej ofertę kupna dwóch kolumn ( rozstała się z chłopakiem ) JBL ES SERIES ES80. Cena około 200 euro. Używali ich dwa lata a wcześniej kupione na Markplaats ( holenderski odpowiednik OLX). Chłopak orientował się w temacie więc kolumny są w dobrym stanie technicznym i wizualnym. Jednak te kolumny są 8 omowe. Cały zestaw Quadral to 4 ohmy. W amplitunerze mogę zmieniać między 4 a 6. Czy takie kolumny dobrze zagrają w takim przypadku ? Czy jest sens zmieniać kolumny? Mam możliwość pożyczenia ich na parę dni ale pomyślałem że najpierw zaczerpnę opinii fachowców z mojego ulubionego forum Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 marca 2021 Udostępnij Napisano 29 marca 2021 Moim zdaniem za taką symboliczną kwotę warto. Quadrale nie są złe. Es80 nie jest szalem. Ale różnica adekwatna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziele_37 Napisano 29 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 marca 2021 Czy to że JBL są 8 omowe a w ampli mam wybór 4/6 nie będzie robiło problemów ? Reszta z zestawu Quadral są 4 omowe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 29 marca 2021 Udostępnij Napisano 29 marca 2021 40 minut temu, ziele_37 napisał: Czy to że JBL są 8 omowe a w ampli mam wybór 4/6 nie będzie robiło problemów ? Reszta z zestawu Quadral są 4 omowe Nie będzie problemu. Impedancję ustawiasz do kolumn o najniższej impedancji i po sprawie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziele_37 Napisano 2 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2021 Więc JBL są już u mnie na testach. Za takie kolumny Quadral jaką rozsądną kwotę mogę otrzymać ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2021 Różnie. Między 700 a 1100 zł. Chociaż teraz ich nie ma już w sprzedaży. Więc może cena podskoczy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziele_37 Napisano 3 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2021 Mówimy tylko o dwóch kolumnach ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2021 o komplecie 5.0 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziele_37 Napisano 6 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2021 Mi chodzi o sprzedaż samych kolumn. Reszta zestawu ma zostać w tymi JBL ES80. Stąd moje pytanie wyżej czy razem dobrze to zagra. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2021 Samych kolumn? Czy samych frontów. Źle określasz nazwy stąd problem ze zrozumieniem. Razem to zagra. Czy dobrze? No zagra. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts