tomek4446 Napisano 7 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2021 3 minuty temu, Wito76 napisał: Może estetyka tutaj będzie słabym punktem i trochę partyzantka Znasz słowo EFEKTYWNOŚC ? I zaraz partyzantka ? Robiłem już ten eksperyment wpinając filtr pod zwykły przedłużacz , efekt wg. mnie identyczny jak w później wykonanej listwie. można rozkręcić przedłużacz i sprawdzić czy nie ma aluminium w środku ,ot tak dla spokoju sumienia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 7 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2021 Tu masz gotową listwę , aluminiową, dobrze wykonaną, z filtrami EMI/RFI i ochroną przepięciową 60 000 A. Osobiście dokładnie taką posiadam. https://allegro.pl/oferta/listwa-przeciwprzepieciowa-6g-brennenstuhl-60-000a-9237656931?reco_id=13c0cce6-97d6-11eb-a038-40a6b7320990&sid=041047f9c36843e364ecb91b45c568a2755aa386fe7e14ee7421a14291fbf951 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 7 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2021 Tu masz gotową listwę , aluminiową, dobrze wykonaną, z filtrami EMI/RFI i ochroną przepięciową 60 000 A. Osobiście dokładnie taką posiadam.https://allegro.pl/oferta/listwa-przeciwprzepieciowa-6g-brennenstuhl-60-000a-9237656931?reco_id=13c0cce6-97d6-11eb-a038-40a6b7320990&sid=041047f9c36843e364ecb91b45c568a2755aa386fe7e14ee7421a14291fbf951 Tylko nie bardzo wiadomo co tam w środku siedzi. Chłopaki testowali i filtr filtrowi nierówny.Sam filtr Shaffnera kosztuje praktycznie tyle co cała ta listwa Brennenstuhl. Jakby co to jest jeszcze tansza alternatywa Acar Xp Ultra - listwa filtrująca. Tu akurat doczytałem, że tłumienność to około 35db czyli tak ani dobrze ani źle. Zobacz charakterystyki tego Schaffnera. Znasz słowo EFEKTYWNOŚC ? I zaraz partyzantka ? Robiłem już ten eksperyment wpinając filtr pod zwykły przedłużacz , efekt wg. mnie identyczny jak w później wykonanej listwie. można rozkręcić przedłużacz i sprawdzić czy nie ma aluminium w środku ,ot tak dla spokoju sumienia. Kojarzę gdzieś z forum ten Twój filtr podpięty do zwykłego białego przedłużacza. Też nie mam spiny na błyszczące pudełeczko ze szczotkowanego aluminium. Listwa leży u mnie za szafką więc estetyka mi wisi. Swoją zrobiłem w plastikowej obudowie za 18pln. Liczy się efekt czy tam EFEKTYWNOŚĆ A jeszcze jedną testowo zrobiłem z tego co miałem pod ręką, kreatywność 10/10 z pudełka po elektrodach. To jest dopiero partyzantka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 7 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2021 11 minut temu, Wito76 napisał: Sam filtr Shaffnera kosztuje praktycznie tyle co cała ta listwa Brennenstuhl. Jakby co to jest jeszcze tansza alternatywa Acar Xp Ultra - listwa filtrująca. Tu akurat doczytałem, że tłumienność to około 35db czyli tak ani dobrze ani źle. Zobacz charakterystyki tego Schaffnera. Nie neguję,że w listwie którą zaproponowałem, jest "słabszy" filtr niż "czysty" filtr Shaffnera. Ale po pierwsze - może w zupełności wystarczający ? Po drugie ,jak słusznie zauważyłeś, w cenie samego filtra Shaffnera, otrzymujemy i filtr i wysokie zabezpieczenie przeciwprzepięciowe, i gotową do użytkowania , dobrze wykonananą przez uznanego bądź co bądź producenta takich komponentów, listwę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 7 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2021 Obawiam się że żadna nasza propozycja nie zadowoli autora. Ma juz swoje typy i swoje pomysły jak widać i raczej ich będzie się trzymać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 7 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2021 30 minut temu, terracan1929 napisał: i wysokie zabezpieczenie przeciwprzepięciowe, nie ma lepszego niż bezpiecznik https://sklep.avt.pl/bezpiecznik-10a.html + wlutowany warystor https://www.tme.eu/pl/details/siov-s14k250/warystory-tht/epcos/b72214s0251k101/ całość 1,70 gr. są jeszcze zabezpieczenia termiczne ale działają z większym opóźnieniem niż warystory. Aby nie było , nikt nie neguje takiego zakupu jak Twój , dobrze wykonana listwa i bezpieczna. 55 minut temu, Wito76 napisał: A jeszcze jedną testowo zrobiłem z tego co miałem pod ręką, kreatywność 10/10 z pudełka po elektrodach. To jest dopiero partyzantka. Na Twoim miejscu bym to opatentował , a potem to już życie rentiera Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 7 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2021 Na Twoim miejscu bym to opatentował , a potem to już życie rentiera Jak to się mówi, albo ładna albo mądra. Ta partyzancka ma filtr i DC blocker w środku, złocone gniazdka podróbki furutech z Ali i złoconą wtyczkę :-) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arekszcz Napisano 8 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2021 Hello ale się rozpisaliscie , osobiście taka partyzantka dobrze wykonana wewnątrz by mnie najbardziej cieszyła nie kupuje listwy dla ozdoby ze jak ktoś wejdzie do chaty to powie mi wow jaka listwa tylko żeby miała sens działania i żebym mógł ja skrzętnie ukryć za szafka wiec jeżeli ktoś takowa posiada wolna to prosze o oferty Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkice Napisano 8 października 2022 Udostępnij Napisano 8 października 2022 (edytowany) Dnia 5.04.2021 o 16:36, Kamill00 napisał: Miałem Gigawata PF 1 MK II, zmieniłem na Furutech TP80e i jestem bardziej zadowolony. Wyśle Ci zaraz na PW link do listwy Furutech - zastanów się 😊. Polecane kable zasilające do tych listew to podstawowe Furutech-y FP-314AG więc możesz nawet kupić na metry + 2 wtyki (moja listwa, akurat miała ten kabel z wtykami w komplecie). ja p... *, 3 tysiące za listwę... Edytowano 8 października 2022 przez RoRo * Usunąłem wulgaryzm Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts