waka Napisano 15 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2021 Cześć, Mam subwoofer magnat 302a ale denerwuje mnie jego tryb pracy w gotowości. Dość głośno i późno się załącza. Rozwiązaniem jest trzymanie go ciągle na ON. Czy jak będzie on ciągle w trybie ON, nawet jak amplituner jest wyłączony, to czy skaraca to jego żywotność? Czy on i tak pracuje tylko wtedy kiedy odbiera jakiś sygnał i de facto pomimo tego, że lampka pracy się ciągle świeci, to jak kino nic nie odbiera to nie zużywa on żadnej energii? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick2005 Napisano 15 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2021 3 godziny temu, waka napisał: lampka pracy się ciągle świeci, to jak kino nic nie odbiera to nie zużywa on żadnej energii? Będzie pobierał energię,ile, nie wiem, musiał byś zmierzyć. 3 godziny temu, waka napisał: Mam subwoofer magnat 302a ale denerwuje mnie jego tryb pracy w gotowości. Dość głośno i późno się załącza. Znany temat,wiele osób się na to skarżyło,jest trochę tematów na necie. Miałem kiedyś subwoofer Pioneera i też podobnie pracował, mnie to wkurzało, więc poszedł na sprzedaż. Wymieniłem na dwa Jamo j12,nie są to subwoofery najwyższych lotów,ale w kinie zdają egzamin,a i auto działa normalnie,jak należy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaqb yaqb Napisano 15 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2021 46 minut temu, JaZz napisał: Kiedyś pisałem o tym że rozmawiałem z posiadaczem tego suba i on go nie wyłączał. Po roku (o ile dobrze pamiętam) spaliła mu się końcówka (o ile dobrze pamiętam ). ale ani on ani ja nie wiedzieliśmy czy to przez to. Jeżeli chcesz wiedzieć ile pobiera prądu, daj znać. Mam go to sprawdzę. Aha, ja wyłączam go tylko na noc. Raz, że odpocznie a dwa, że nie chcę katować sąsiadów w nocy. Dobry wieczór jakbyś był tak uprzejmy @JazZz to proszę sprawdz zużycie prądu w trybie on i standby też mnie to ciekawi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2021 To jedyna wada tego suba. Jego sposób działania Auto ON. I faktycznie zabieg w postaci przełączania go na Always ON rozwiązuje wszystkie problemy. Nie skraca jego żywotności. Ale zwiększa zużycie prądu. Jak duzo oglądasz to tak zrób. Jak mało to przełączaj ręcznie. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waka Napisano 16 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2021 23 godziny temu, JaZz napisał: Nie ma problemu, ale to jutro jak coś. Jak tam, udało się może zrobić pomiar? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waka Napisano 16 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2021 25 minut temu, JaZz napisał: Zrobię zrobię, tylko ja jestem bardziej nocny. Dzisiaj na pewno napiszę. Szacunek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaqb yaqb Napisano 18 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2021 Dnia 16.04.2021 o 22:28, JaZz napisał: Mierzyłem przy wyłączonym amplitunerze. (w sensie guzikiem z pilota) Jak sub włączony to skacze 7,4-7,8W Na auto nie zmierzyłem bo sub nie chcę mi przejść na stand by 😂 Na razie watomierz zostawię podpięty. Jak sub przejdzie w ten tryb to napiszę i Was oznaczę żebyście dostali powiadomienia. Pozdr. Edit: przeszedł... Miernik pokazuje 0. Fakt że to jest najtańszy miernik, ale widocznie w auto stand by sub pobiera znikome ilości energii. @waka @Yaqb yaqb Wielkie dzięki 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts