Sebastian Różański Napisano 18 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2021 (edytowany) Cześć! Jako audiofiliski laik zdecydowałem się spytać Was o pomoc w doborze kolumn pod Yamaha R-N602. Dostałem ten amplituner za pół darmo od znajomego gdyż wymieniał sprzęt na nowy. Poszperałem trochę w internecie, lecz mało było propozycji pokrywającymi się z moimi wyznacznikami, albo posty miały swoje lata, a rynek idzie do przodu. Zaczne od tego co potrzebuje, a potem powiem co udało mi się znaleźć. Przechodząc do meritum potrzebuje kolumny: kolumny podstawkowe kolumny które można postawić ~10cm od ściany albo i mniej pokój 20m2 (rozklad podrzuce w załączniku) budżet ~2000zł rodzaj muzyki jakiej słucham: tutaj zależy mi aby kolumny były ultra elastyczne. Mam na myśli to że będą one służyły do: muzyki(POP, RAP, ROCK, spokojne brzmienia też), filmów, podcastów czyli tak naprawde do wszystkiego Im mniejsze i minimalistyczne tym lepiej, ale na to patrzmy na ostatnim miejscu hmm chyba to tyle z wymagań, wiem że jestem bardzo wymagający i pewnie niektóre wymagania kłócąca się z ideą audiofilską, ale może coś mi pomożecie. Wczesniej udało mi się znaleźć polecane dwa modele(post z 2019) - magnat quantum 753 oraz dali zensor 3 Pozdrawiam serdecznie i życzę miłej niedzieli ! Edytowano 18 kwietnia 2021 przez Sebastian Różański Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo83gt Napisano 18 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2021 Mam rn602 i polecam polk signature s20e jesli chcesz podstawkowe. One na prawde graja dobrze z tym ampli. Mam wieksze, bo s60e, u mnie graly z rn602, teraz graja z rn803, ale jesli chcesz podstawkowe to polecam s20e. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Różański Napisano 18 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2021 Poczekam na dalsze propozycję, średnio mi podchodzą Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 18 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2021 4 godziny temu, Sebastian Różański napisał: kolumny które można postawić ~10cm od ściany albo i mniej A jaka ta półka jest głęboka bo niektóre monitory są naprawdę głębokie? 4 godziny temu, Sebastian Różański napisał: Im mniejsze i minimalistyczne tym lepiej, ale na to patrzmy na ostatnim miejscu Myślę, że po takim wpisie wygląd ma jednak duże znaczenie dla Ciebie i nic w tym złego ponieważ oko też musi cieszyć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 18 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2021 Cześć, Jesli chciałbyś postawić na monitory to pierwsze co przychodzi mi na myśl to wspomniane Polk Audio S20e, które zagrają dynamicznie z mocniejszym dołem oraz szczegółową górą. Alternatywą dla nich mogą być Pylon Audio Ruby Monitor ale w tym przypadku przekroczymy nieco zakładany budżet nawet uwzględniając rabaty. Jeśli chciałbyś uzyskać cieplejszy charakter brzmienia to polecam zwrócić uwagę na Indiana Line Tesi 261. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba8911 Napisano 18 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2021 Indiana Line Tesi które poleca @Q21 fajnie się zgrywają z tą Yamahą, co prawda wybrałem podłogówki tesi 561 do a-s 701 aczkolwiek grały długi czas z rn 601 która została w rodzinie warto abyś wziął je pod uwagę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2021 Polk S20 ELAC Debut reference DB Indiana Line Tesi 261 albo KEF Q 350 Zapraszam na odsłuch Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts