Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Cześć!

Jako audiofiliski laik zdecydowałem się spytać Was o pomoc w doborze kolumn pod Yamaha R-N602. Dostałem ten amplituner za pół darmo od znajomego gdyż wymieniał sprzęt na nowy. Poszperałem trochę w internecie, lecz mało było propozycji pokrywającymi się z moimi wyznacznikami, albo posty miały swoje lata, a rynek idzie do przodu. Zaczne od tego co potrzebuje, a potem powiem co udało mi się znaleźć.

Przechodząc do meritum potrzebuje kolumny:

• kolumny podstawkowe
  • kolumny które można postawić ~10cm od ściany albo i mniej
  • pokój 20m2 (rozklad podrzuce w załączniku)
  • budżet ~2000zł
  • rodzaj muzyki jakiej słucham: tutaj zależy mi aby kolumny były ultra elastyczne. Mam na myśli to że będą one służyły do: muzyki(POP, RAP, ROCK, spokojne brzmienia też), filmów, podcastów czyli tak naprawde do wszystkiego
  • Im mniejsze i minimalistyczne tym lepiej, ale na to patrzmy na ostatnim miejscu ;)

hmm chyba to tyle z wymagań, wiem że jestem bardzo wymagający i pewnie niektóre wymagania kłócąca się z ideą audiofilską, ale może coś mi pomożecie.

Wczesniej udało mi się znaleźć polecane dwa modele(post z 2019) - magnat quantum 753 oraz dali zensor 3

Pozdrawiam serdecznie i życzę miłej niedzieli ! :)

pokoj.png

Edytowano przez Sebastian Różański
Napisano
4 godziny temu, Sebastian Różański napisał:
  • kolumny które można postawić ~10cm od ściany albo i mniej

A jaka ta półka jest głęboka bo niektóre monitory są naprawdę głębokie?

4 godziny temu, Sebastian Różański napisał:
  • Im mniejsze i minimalistyczne tym lepiej, ale na to patrzmy na ostatnim miejscu ;)

Myślę, że po takim wpisie wygląd ma jednak duże znaczenie dla Ciebie i nic w tym złego ponieważ oko też musi cieszyć.

Napisano

Cześć,
Jesli chciałbyś postawić na monitory to pierwsze co przychodzi mi na myśl to wspomniane Polk Audio S20e, które zagrają dynamicznie z mocniejszym dołem oraz szczegółową górą. Alternatywą dla nich mogą być Pylon Audio Ruby Monitor ale w tym przypadku przekroczymy nieco zakładany budżet nawet uwzględniając rabaty. Jeśli chciałbyś uzyskać cieplejszy charakter brzmienia to polecam zwrócić uwagę na Indiana Line Tesi 261. 

Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny.