Dawid Kotolińskowski Napisano 19 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2021 Witam, w temacie audio mam małe pojęcie, przychodze na forum do ludzi którzy się na tym znają, poszukuje jakiegoś zestawu stereo do salonu który ma 50m nie jestem zbyt wymagający, głównie chodzi mi aby można było podłączyć do tv i mało wiele to gralo. Chciałbym aby cena za taki zestaw oscylowała w granicach 3tys.zl, proszę was o pomoc gdyż już mam dosłownie mętlik w głowie od tych wszystkich firm, modeli. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2021 W tej cenie raczej sprzet używany. Bedzie to po prostu bardziej sensowne. Z nowych Magnat Supreme 2002 + Yamaha AS 501 Z używanych Klipsch F3 albo Mission M35 i + Yamaha AX 900 albo bardziej miękko Denon 1500 R / Harman HK 680 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid Kotolińskowski Napisano 20 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2021 Po rozmowie z żona z 1000 zł jeszcze mogę dorzucić czyli coś do 4tys. Kurde jakoś za używanym sprzętem nigdy nie byłem wolałbym coś nowego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 20 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2021 Ewentualnie jakbyś się zdecydował na kolumny używane w bardzo dobrym stanie to proszę jest oferta: Wzmacniacz do tych kolumn np: Denon PMA-800NE i będzie ok. Cenę zawsze można negocjować ze sklepem i naprawdę warto. Poniżej link i tam zapytaj o wycenę: https://kino-domowe.pl/denon-pma-800ne-czarny-p-2562.html?utm_source=ceneo&utm_medium=referral Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid Kotolińskowski Napisano 20 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2021 Może i faktycznie rozsądniej coś używanego, te które pokazałeś są w Warszawie i odbiór osobisty, trochę za daleko mam gdyż jestem z Grudziadza może znajdę coś bliżej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2021 (edytowany) Kolumn głośnikowych używanych nie ma co się bać cały czas kupuję takie i problemów z nimi nie miałem, myślę też że wyjątkiem tutaj nie jestem w tej kwestii 😉 Jest jeszcze jeden aspekt z reguły używki są co najmniej o klasę lepsze jak nowe w tym samym budżecie. Edytowano 20 kwietnia 2021 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 20 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2021 5 minut temu, RLC napisał: Kolumn głośnikowych używanych nie ma co się bać cały czas kupuję takie i problemów z nimi nie miałem, myślę też że wyjątkiem tutaj nie jestem w tej kwestii 😉 Rozumiem, że piszesz też o mnie 😜. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2021 Bardziej pomyślałem o Tobie 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 20 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2021 Ja akurat mam szczęście do używek. Ale nowym osobom, które chcą zacząć przygodę z audio, nie dziwię się, że czują obawę przed tym rynkiem. Kupując w salonie mamy 100% pewnosci, że dostaniemy towar nowy, sprawny i na gwarancji. Na portalach aukcyjnych bywa z tym różnie. Mi akurat na gwarancjach jakoś wybitnie nie zależy ale wiem, że dla wielu jest to atut. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid Kotolińskowski Napisano 20 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2021 Rozumiem że też byście polecili to co koledzy wyżej ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2021 Koledzy wyżej mają większą wiedzę jak ja więc mogę się z nimi zgodzić 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 20 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2021 Wielkość pomieszczenia, jest spora. Więc sugerowałbym użycie głośników podłogowych. Sugeruję Ci posłuchać kombinacji składającej się z Yamaha RN402 i głośników Indiana Line Nota 550X Sprzęt podłączysz pod TV, będą funkcje sieciowe, wifi, bluetooth i cała reszta dodatków: https://www.tophifi.pl/stereo/zestawy-stereo/zestaw-stereo-yamaha-r-n402d-indiana-line-nota-550.html Zapraszamy do kontaktu! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2021 Nie no panowie. Litości! 50m i RN 402 z mikrusami Nota 550X które później polecacie do 12-16 metrów. Czy na prawdę u Was nie ma juz za grosz sumiennych porad? Byle tylko wyskoczyć z linku ze swoimi produktami. Nie mogę koło czegoś takiego przejść obojętnie. Ja tu polecam sprzęt używany który spokojnie da sobie radę a tu. No ręce opadają. Za 4K nie specjalnie dochodzi ci coś więcej. Celował bym w uzywane F3 a może nowy wzmak? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid Kotolińskowski Napisano 21 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2021 Szczerze to już nawet może byc i sprzęt używany, tylko że F3 jakoś wizualnie mi się nie podobają, wiem ze to ma grac, ale Magnat Supreme 2002 zdecydowanie lepiej mi się widzą. Obecnie mam soundnabr JBL za 2k ale chce zmienić na coś lepszego a lepsze to tylko stereo wydaje mi się. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 21 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2021 Do kolumn Magnat Supreme 2002 dostałeś już wyżej propozycję wzmacniacza Yamaha A-S501 ewentualnie amplituner stereo Yamaha R-N602 bo niższe modele odpadają. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts