Andrzej Iżak Napisano 20 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2021 Witam, Szukam zestawu stereo elektronika plus kolumny. Muzyka raczej różna rock, metal, elektronika, pop, czasem hip hop. Zależy mi na tym żeby sprzęt obsługiwał Spotify i miał łączność bezprzewodową. Zestaw będzie używany do muzyki jak i nagłośnienia do TV ( tv ma łączność przez bluetooth, HDMI earc, digital audio out). Budżet 4,5tys. Wstępnie po lekturze padło na Yamaha R-N602 kolumny to jeszcze sorawa dyskusyjna, nie wiem czego szukać do takiego pomieszczenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2021 W tej cenie masz tak standardowy wybór że aż ctrl+C i ctrl + V Czytałeś o czymś? Słuchałeś czegoś? RN 602 + Aurora 700, ELAC F5.2, QAcustic 3050i albo monitory ELAC debut reference, KEF Q350, Celan R3 Zapraszam na odsłuch Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Iżak Napisano 21 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2021 Niestety nie miałem okazji na odsłuch. Po wcześniejszej lekturze brałem pod uwagę kolumny podłogowe np. pylon audio Pearl 25, później gdzieś doczytałem że to może być już za dużo na mój metraż więc brałem pod uwagę kef q350, elac debut 2.0 b6.2, heco aurora 300. Trochę się pogubiłem już co może być dobre do tego pomieszczenia, ze względu na wygląd wolałbym podłogowe ale jeśli podstawowe zagrają lepiej to wybór będzie oczywisty. Za bardzo nie wiem czego oczekiwać, nigdy nie miałem dobrego sprzętu audio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 21 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2021 Raczej nie bałbym się, że będą za duże. Jeśli jest miejsce na postawienie kolumny i delikatne odsunięcie jej od ściany (ok 20 cm) to spokojnie myślmy o podłogówkach. Wiadomo, że nie ma też co szaleć i wstawiać Magnatów transpulsów 1500 😆 Wymienione Q Acoustic 3050i, Aurory 700 od Heco to dobre propozycje. Można jeszcze spojrzeć na tańsze Pylony Pearl np.: 25, z małych podłogówek są jeszcze Indiana Line Nota x550 lub Dali Oberon 5. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2021 Bo Twoje pomieszczenie daje możliwość zastosowania i jednych i drugich. Pylon 25, Nota 550X to moim zdaniem jednak słabsze propozycję. Sprawdź Aurora 700, QAcustic 3050i i KEF Q350. To na początek. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts