Piotr Lysko Napisano 28 kwietnia 2021 Napisano 28 kwietnia 2021 Cześć wszystkim🙂. Niedawno nabyłem z drugiej ręki powyższy amplituner. Jestem z niego bardzo zadowolony 🙂. Niemniej ostatnio zauważyłem że z tyłu obudowy pisze że głosniki powinny być 8ohm. Centralny i sur. mam 8ohm ale fronty(podstawki) 6ohm. I zastanawiam się czy to nie jest jakieś niebezpieczeństwo dla amplitunera. Nie gram jakoś mega głosno bo mieszkam w bloku, choć czasem zagram głosniej. Proszę o opinie osoby które mają wiedzę lub własne doświadczenia w tym temacie. Nie ukrywam że odkąd to odkryłem to nie daje mi to spokoju. Za wszelkie opinie będę bardzo wdzięczny🙂 Odpisz, cytując
S4Home Napisano 29 kwietnia 2021 Napisano 29 kwietnia 2021 Rozumiem że zauważyłeś to jakiś czas po tym jak już grałeś ?:D Jak dasz głośniej to zobacz po pewnym czasie czy amplituner nie jest niebezpiecznie gorący. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 29 kwietnia 2021 Napisano 29 kwietnia 2021 Anthem MRX510 to wydajny amplituner i nie powinno być problemu. Sprawdź tylko od czasu do czasu czy nie grzeje się za mocno ale szczerze wątpię aby miał problem z kolumnami 6 Ohm Odpisz, cytując
Recommended Posts