Gość Napisano 2 maja 2021 Udostępnij Napisano 2 maja 2021 Wpadły mi w oko kolumny KEF R5, na razie tylko wizualnie, i myślę o ich zakupie. Chciałbym poznać opinię o nich: jak grają, czy są odpowiednie do ok. 27 metrów kw., jaki wzmacniacz będzie najodpowiedniejszy, itd.? Muzyki słucham raczej na niższych poziomach głośności, rodzaj: muzyka POP. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 3 maja 2021 Udostępnij Napisano 3 maja 2021 Cześć, KEF R5 spokojnie nagłośnią pomieszczenie około 27m2. Jeśli chodzi o wzmacniacz to bardzo dobrze byłoby połączyć je z nieco cieplejszym brzmieniem takim jak Musical Fidelity M5si, Vincent SV227mk czy NAD C375bee. Jeśli chciałbyś postawić na dynamikę i precyzję to polecam zwrócić uwagę na Atoll IN200 SIgnature lub jaśniejszy Roksan K3. Wszystko tak na prawdę zależy od Twoich preferencji. Zapraszam na odsłuch w naszym salonie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 maja 2021 Udostępnij Napisano 4 maja 2021 Witaj, Pod kątem wielkości będą dobre. Ja polecam do nich podłączenie jednak jaśniejszych bardziej wydajnych wzmacniaczy, Z propozycją kolegów wyżej tylko zgadzam się z Roksan K3. Dalej Naim XS3, Caspian M2, Lyngdorf 1120, EXPOSURE 3010S2D Piotr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 maja 2021 Udostępnij Napisano 4 maja 2021 Dzięki za odpowiedzi. KEF to chyba kolumny angielskie, o ile się nie mylę Widziałem na stronie któregoś z salonów audio połączenie KEF R5 ze wzacniaczem CXA 81 od Cambridge Audio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts