michal40 Napisano 2 maja 2021 Napisano 2 maja 2021 czesc pytanie jak w temacie, bo dotarło do mnie że as701 ma wycofaną srednicę, a trafiam na kolumny które mają tez wycofaną wiec mi jej brakuje. z jakimi małe-srednie podlogowkami (15m pokoj) mozna ją przesluchac? Moje typy - poprawcie jeśli się mylę: -Pylon Sapphire23 Odpisz, cytując
Goguś Napisano 2 maja 2021 Napisano 2 maja 2021 Jak nie musza być nówki ze sklepu to polecam Monitor Audio Silver RX6 teścik tu Granie na zauważalnie wyższym poziomie aniżeli Pylon Sapphire 23 Odpisz, cytując
michal40 Napisano 3 maja 2021 Autor Napisano 3 maja 2021 12 godzin temu, JaZz napisał: Czyli paradigmy idą na zwrot? Wydaję mi się że tannoy i Audiovector wypycha średnicę. tak niestety w porownaniu do Oberonow 3, mają zenującą srednicę. Myslalem w chwili pisanai posta ze to wina Yamahy ale na Oberonach 3 tego nie ma, a czytalem ze tez srednica w nich elkko cofnieta. Za to stereofonia w P super slyszalna, no ale.. cos kosztem czegos jak zawsze Odpisz, cytując
Q21 Napisano 3 maja 2021 Napisano 3 maja 2021 Cześć, Jeśli brakuje Ci średnicy i chciałbyś w pocieszeniu 15m2 postawić na kolumny podłogowe to polecałbym zwrócić uwagę na wspomniane Pylony Sapphire 23 lub Indiana Line Nota 550x. Pylony zapewnią Ci potężniejszą podstawę basową. Indiana Line z kolei zaprezentują większą głębię. Możesz także spokojnie pójść w kierunku kolumn podstawowych i tutaj dobrym rozwiązaniem byłyby Pylon Audio Diamond Monitor 15 lub łagodniejsze na średnicy Dali Oberon 3. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny oraz umówienia odsłuchu. Odpisz, cytując
S4Home Napisano 4 maja 2021 Napisano 4 maja 2021 Szafir nie zapewni Ci brakującej średnicy. Faktycznie z używanych starsze Monitor audio RX były by bardzo dobrym tropem. Z nowych kolumn Fyne F501, KEF Q 750 albo Dynaudio. Piotr Odpisz, cytując
michal40 Napisano 4 maja 2021 Autor Napisano 4 maja 2021 dziekuję , mam Oberon3 i one z kolei mają słabą stereofonię nie do porownania z trojdroznymi kolumnami. więc wolę isc w kierunku podlogowek, mogą byc uzywane ale nie zabytki >10letnie. Kef q750 sluchalem, ale one nie są ocieplone w zadnym stopniu i to takie granie.. sobie. i beda tez raczej za duze na 15m2 1 godzinę temu, S4Home napisał: Szafir nie zapewni Ci brakującej średnicy. Faktycznie z używanych starsze Monitor audio RX były by bardzo dobrym tropem. Z nowych kolumn Fyne F501, KEF Q 750 albo Dynaudio. Piotr a jakie RX ? na 15 m? Odpisz, cytując
Recommended Posts