RV1 Napisano 21 maja 2021 Udostępnij Napisano 21 maja 2021 Cześć. Szukam słuchawek pokroju AKG K550. Brzmieniowo (równowaga, neutralność), a dodatkowo podobna, wysoka jakość wykonania. Ze względu na coraz to większą trudność znalezienia tych słuchawek w internecie w dobrym stanie, zwracam się z pytaniem - czy znacie jakieś bliźniaki AKG K550, które brzmią jak któraś z rewizji oraz są dostępne w sklepie? Jeśli tak - dajcie znać 😎 Niestety ja cały czas szukam, czekam na Wasze pomysły Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 21 maja 2021 Udostępnij Napisano 21 maja 2021 Obawiam sie ze nie ma na rynku słuchawek obecnie takich, ktore by mozna było zastąpić k550. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
San Sim Napisano 22 maja 2021 Udostępnij Napisano 22 maja 2021 Beyerdynamic DT990 PRO Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 22 maja 2021 Udostępnij Napisano 22 maja 2021 @San Sim a miałeś może możliwość bezposredniego porównania? Bo wiesz ... W różnych odstepach czasu to bywa "różnie" z porownaniami. Dodam iż ja nie porównywałem w/w ,dlatego pytam. Pozdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RV1 Napisano 22 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 maja 2021 3 godziny temu, San Sim napisał: Beyerdynamic DT990 PRO Niestety, kompletnie inne brzmienie. Beyery mają ostrą górę, a bas woła o pomstę do nieba przy K550. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 22 maja 2021 Udostępnij Napisano 22 maja 2021 Czegoś co zastąpi idealnie K550 raczej nie znajdziesz. Nic nie wskazuje na to aby miała powstać ich kolejna wersja. Najbliżej będzie chyba szukać wśród słuchawek zamkniętych tego producenta z przetwornikami 50mm np. K275 lub K371. Musiał byś posłuchać, obejrzeć i sam musisz ocenić. Kierowanie się opiniami na temat brzmienia słuchawek w necie może być mylące. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 22 maja 2021 Udostępnij Napisano 22 maja 2021 (edytowany) A coś z modeli shure, koss lub superlux-y jakieś?? Też raczej nie potrzebują specjalistycznego wzmacniacza i chyba daja rade nawet z "dziurki" telefonu/dap-a, podobnie jak akg k550. Edytowano 22 maja 2021 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RV1 Napisano 22 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 maja 2021 7 godzin temu, Chyba Miro 84 napisał: A coś z modeli shure, koss lub superlux-y jakieś?? Też raczej nie potrzebują specjalistycznego wzmacniacza i chyba daja rade nawet z "dziurki" telefonu/dap-a, podobnie jak akg k550. Bardziej chodzi mi o same możliwości dźwiękowe. Mały opór nic mi nie daje, bo mój wzmacniacz będzie w stanie napędzić znaczną większość słuchawek. Superlux-y możliwe, a jaki konkretnie model? Szczerze to nie miałem żadnych z nich. 8 godzin temu, MobyDick napisał: Czegoś co zastąpi idealnie K550 raczej nie znajdziesz. Nic nie wskazuje na to aby miała powstać ich kolejna wersja. Najbliżej będzie chyba szukać wśród słuchawek zamkniętych tego producenta z przetwornikami 50mm np. K275 lub K371. Musiał byś posłuchać, obejrzeć i sam musisz ocenić. Kierowanie się opiniami na temat brzmienia słuchawek w necie może być mylące. A czy coś ze stajni Sennheiser'a miałoby podobne brzmienie? Bo tak się zastanawiam nad jakimś modelem zamkniętym. Co do tych 2 modeli to na pewno przetestuję jak uda mi się w dobrej cenie zakupić któryś z nich Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 22 maja 2021 Udostępnij Napisano 22 maja 2021 18 minut temu, RV1 napisał: Bardziej chodzi mi o same możliwości dźwiękowe. Mały opór nic mi nie daje, bo mój wzmacniacz będzie w stanie napędzić znaczną większość słuchawek. Superlux-y możliwe, a jaki konkretnie model? Szczerze to nie miałem żadnych z nich. Miałem na myśli raczej próbę przyjrzenia sie podobnie wycenianym produktom ktore moga trafic w gust. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 23 maja 2021 Udostępnij Napisano 23 maja 2021 Sądzę że zamknięte Sennheiser'y i Shure'y będą grały wyraźnie inaczej. Nawet otwarte słuchawki AKG to zupełnie inne brzmienie, nie mówiąc już o otwartych słuchawkach Sennheiser. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RV1 Napisano 23 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 maja 2021 1 godzinę temu, MobyDick napisał: Sądzę że zamknięte Sennheiser'y i Shure'y będą grały wyraźnie inaczej. Nawet otwarte słuchawki AKG to zupełnie inne brzmienie, nie mówiąc już o otwartych słuchawkach Sennheiser. Słyszałem o HD560 s z dokupionymi padami, że ponoć robią dobrą robotę, co myślisz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eman alta Napisano 23 maja 2021 Udostępnij Napisano 23 maja 2021 10 minut temu, RV1 napisał: Słyszałem o HD560 s z dokupionymi padami, że ponoć robią dobrą robotę, co myślisz? Też tak słyszałem niejednokrotnie, ale samemu nie potwierdze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 23 maja 2021 Udostępnij Napisano 23 maja 2021 HD560s K550 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 24 maja 2021 Udostępnij Napisano 24 maja 2021 Dla porównania Philips Fidelio X2HR (niebieski wykres) X1 (zielony wykres) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RV1 Napisano 24 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 maja 2021 (edytowany) @MobyDick Masz jakiś wykres do K275? Bo nie mogę znaleźć, na diy nie ma ani na wujku Googlu Są one w mega fajnej cenie nowe, za 360zł Edytowano 24 maja 2021 przez RV1 EDIT Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 24 maja 2021 Udostępnij Napisano 24 maja 2021 Tak wygląda charakterystyka K371 K275 nie znam. Czytałem gdzieś ich recenzję i wyglądało na to że powinny mieć szczuplejszy niski bas. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts