Arek_B Napisano 31 maja 2021 Napisano 31 maja 2021 Witajcie, Może ktoś miał coś podobnego i wie, jak to rozwiązać? mam tak, że gdy przełączam źródło, np. z radia internetowego na kablówkę, to mimo wyboru właściwego źródła nie mam obrazu. Muszę czasem 2 razy wyłączyć i włączyć ampli, żeby "załapał" obraz. Wkurza mnie to najzwyczajniej. Wiecie, jak się tego pozbyć? Odpisz, cytując
S4Home Napisano 1 czerwca 2021 Napisano 1 czerwca 2021 Sprawdzałeś HDMI? Wygląda na kwestię kabla. Wymień go. Pamiętaj aby gasić urządzenie wpinając i wypinając kable. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 1 czerwca 2021 Napisano 1 czerwca 2021 Niestety przy połączeniach HDMI może występować małe opóźnienie i pewnie na to jakiś wpływ może mieć kabel, ale na ten ten temat pewnie więcej wiedzieliby serwisanci i może warto zgłosić to do punktu serwisowego. Odpisz, cytując
Arek_B Napisano 1 czerwca 2021 Autor Napisano 1 czerwca 2021 Dziękuję, sprawdzę. Kabel między ampli a dekoderem czy ampli a TV? Odpisz, cytując
S4Home Napisano 2 czerwca 2021 Napisano 2 czerwca 2021 Po kolei. Pod klapką powinieneś widzieć czy sygnał jest z dekodera. Kolejna sprawa to zobacz w momencie kiedy obrazu nie ma, czy wyświetla się menu amplitunera. Musisz sam po kolei znaleźć przyczynę i ją usunąć. Kable to jedna z możliwości nie koniecznie ostateczna. Ale zapewne najtańsza i najprostsza. Piotr Odpisz, cytując
LBX Systemy Audio Napisano 10 czerwca 2021 Napisano 10 czerwca 2021 @Arek_B podobne problemy pojawiły się swego czasu w Denonie. Jeżeli wymiana kabla HDMI (co sugerowali koledzy powyżej) nie przyniesie poprawy, sprawdź czy masz aktualne oprogramowanie w ampli jak i w TV. Zerknąłbym również na poprawną konfigurację sprzętu, głównie ustawienia dotyczące HDMI Control (zarówno w ampli jak i w TV). Niekiedy istotna jest kolejność uruchamiania systemu. Najpierw TV "ON", jeżeli HDMI control jest skonfigurowany poprawnie we wszystkich urządzeniach to cały system wystartuje z jednego pilota. Odpisz, cytując
Recommended Posts