Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witajcie,

Może ktoś miał coś podobnego i wie, jak to rozwiązać? mam tak, że gdy przełączam źródło, np. z radia internetowego na kablówkę, to mimo wyboru właściwego źródła nie mam obrazu. Muszę czasem 2 razy wyłączyć i włączyć ampli, żeby "załapał" obraz. Wkurza mnie to najzwyczajniej. Wiecie, jak się tego pozbyć?

Napisano

Niestety przy połączeniach HDMI może występować małe opóźnienie i pewnie na to jakiś wpływ może mieć kabel, ale na ten ten temat pewnie więcej wiedzieliby serwisanci i może warto zgłosić to do punktu serwisowego.

Napisano

Po kolei.

Pod klapką powinieneś widzieć czy sygnał jest z dekodera.

Kolejna sprawa to zobacz w momencie kiedy obrazu nie ma, czy wyświetla się menu amplitunera.

Musisz sam po kolei znaleźć przyczynę i ją usunąć. Kable to jedna z możliwości nie koniecznie ostateczna. Ale zapewne najtańsza i najprostsza.

Piotr

• 2 weeks later...
Napisano

@Arek_B podobne problemy pojawiły się swego czasu w Denonie. Jeżeli wymiana kabla HDMI (co sugerowali koledzy powyżej) nie przyniesie poprawy, sprawdź czy masz aktualne oprogramowanie w ampli jak i w TV. Zerknąłbym również na poprawną konfigurację sprzętu, głównie ustawienia dotyczące HDMI Control (zarówno w ampli jak i w TV). Niekiedy istotna jest kolejność uruchamiania systemu. Najpierw TV "ON", jeżeli HDMI control jest skonfigurowany poprawnie we wszystkich urządzeniach to cały system wystartuje z jednego pilota.