Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam. Zwracam sie o pomoc. Poszukuje zestawu kina domowego / muzyka 80%-20% Budżet ok. 5000zł. Metraż jak w tytule. Pokój ma wymiary 8m x 6m. Ok. 5 metrów od tv. Kanpa jak i tv usytuowane po lewej stronie pokoju. Czy takie cos bedzie ok? (amplituner- głośniki 5.1-sub) Yamaha 4a - Quadral Quintas 6500 LE / polk audio T531- Fyne Audio F3.8/magnat 302a. 

Napisano

Cześć,
Masz bardzo duże pomieszczenie do nagłośnienia i zestawy, które przypadły Ci do gustu są skierowane bardziej pod metraż około 20-25m2. Tutaj optymalnym rozwiązaniem byłby Heco Aurora 1000 czy Pylon Audio Sapphire 31 set ale w obu przypadkach mocno wyszedłbyś poza zakładany budżet. Jeśli nie jesteś bardzo wymagający to Polk Audio T531 czy Quadral 6500 powinny przypaść Ci do gustu. Polk Audio zapewnią muzykalne brzmienie z bogatym środkiem natomiast Quadral poprawią dynamikę oraz separację. Możesz jeszcze zwrócić uwagę na Pylon Audio Pearl 25 + sat + center + Magnat 302a.

Napisano

Niestety te systemy będą za małe do takiego pomieszczenia.

Jeśli budżet nie zostanie zwiększony szukaj sprzetu używanego. Opartego o solidne duże kolumny.

Klipsch F3, Music Style 1000 czy aurroa 1000

Piotr

Napisano

Kurcze. Bałem sie takiej odpowiedzi🙂. Wiadomo ze 5000 zl nie jest sztywne ale na grubszy zakup mnie nie bedzie stać. Prawie kupilem soundbar JBL 5.1 ale na szczescie anulowali mi zamówienie. Poczytalem i myślałem ze jak doloże drugie tyle to będe zadowolony na lata. W razie co amplituner yamahy może byc? A które głośniki?

Napisano

Ale fart!! :)

Amplituner Yamahy może być, le go nie ma.

4A i 6A są niedostępne. Każdy kolejny miesiąc na razie przynosi informację " w przyszłym miesiącu". Zobaczymy

6A + Aurora 1000 byłby bardzo ciekawym wyborem.

Piotr

Napisano

Zawsze możesz stopniowo rozbudowywać system. Yamaha RX V6a + Heco Aurora 1000 to bardzo dobry kierunek. W przyszłości pozostają 300 na tył, centralny i subwoofer.  Możesz także iść w kierunku Denona AVR X1600h + Monitor Audio Bronze 500.