Deter84 Napisano 7 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2021 Czy jest sens zamienić mój wzmacniacz Sony TA-FE 330R na Voice Kraft 6360? Głównie zależy mi na HDMI ARC co pozwoli pilotem od telewizora sterować głośnością kolumn. Oczywiście BT i USB to również kuszące dodatki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 7 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2021 To sprzęt dla baaaaardzo, ale to baaaaardzo mało wymagających klientów. Na ceneo opinia którą przytoczę: Wizualnie jest ok. Natomiast technicznie zawiodłem się na całej linii, jeszcze tego samego dnia zwróciłem do sklepu. Największe minusy to: - Brak płynnej regulacji głośności... (Najniższe ustawienie na 01, sprawia że.jest już dość głośno... Zwiększanie mocy 02,03 itd nie wiele zmienia, dopiero powyżej 10 jest znacząca różnica) - Bardzo słaby tuner... Na pożarnej antenie ledwo łapie kilka stacji i to w szumach - Niby jest regulacja Bassu i nawet podbicie... Ale chyba nawet UNITRA z lat 70 miała lepszy bass niż sprzęt z 2021 roku.. - po włączeniu tryby Bluetooth jest dużo słabsze przenoszenie dźwięku - ostatni ogromny minus to moc... 2X80W na frontach to tylko na papierze... Nie ma opcji żeby ten wzmacniacz napędził większe głośniki niż jakieś samochodowe speakery Tak się napalilem, a zawiodłem na całej linii. Nie polecam Inny opis... Sprzęt zewnętrznie trafia w mój gust, fajne funkcje, dobra moc w tej cenie to wszystko zasługuje na plus, mile zaskoczony. Jednak takie rzeczy jak brak stendby, brak płynnego ściszania do samego końca, trudna obsługa tunera - brak możliwości wybrania nr zaprogramowanej stacji, ciągle ciche terkotanie podczas słuchania stacji z wewnętrznego tunera, oraz pojawiające się od czasu do czasu w głośnikach b. głośnie trzaśnięcia. Odtwarzanie z USB to jedynie odtwarzanie wszystkich plików po kolei bez możliwości jakiegokolwiek wyboru. Również nie ma informacji na ten temat w instrukcji. To wszystko powoduje iż minusy przeważają. Warto się zastanowić nad własnymi potrzebami przed zakupem. Generalnie... Daj sobie z tym wynalazkiem spokój Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deter84 Napisano 7 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 czerwca 2021 Coś polecacie? Może być używane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goguś Napisano 10 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 10 czerwca 2021 Ten twój Soniak przy tym wynalazku to hi end z używek szukaj coś pokroju Marantza np ten z tym że trzeba by było troszkę dołożyć nie nniej warto Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 11 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2021 Jaki masz budżet przeznaczony na zakup? Z tym VK daj sobie spokój. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 11 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2021 Ale przyznam szczerze że z chęcią bym sprawdził jak ten Voice Kraft 6360 w ogóle brzmi, tylko solidnego Whiskacza trzeba by było sobie do tego zafundować. Albo nie... Tu pasuje jakieś tanie wino. Bardzo tanie, najlepiej na zeszyt z Żabce, to nie może być mezalians. I dobry humor . Bon appetit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 11 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2021 Spróbować zawsze możesz. Ale nie ma to żadnego porównania z sony, które posiadasz 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 11 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2021 Nie jestem autorem wątku więc z Sony nie porównam. Tylko jakie kolumny do tego? Może takie https://allegro.pl/oferta/zestaw-kolumn-2szt-do-kina-domowego-3x-6-5-500w-10113822031 Bym się chyba popłakał z wrażenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 11 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2021 No fakt, pomyliłem nicki 🙂 ( jednak na telefonie mniej forum jest czytelne ) Co do kolumn pewnie nie jednego urzekną wyglądem. 😄 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2021 Ja bym się bał z tym robić jakieś testy ..... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts