Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Czy jest sens zamienić mój wzmacniacz Sony TA-FE 330R na Voice Kraft 6360?

Głównie zależy mi na HDMI ARC co pozwoli pilotem od telewizora sterować głośnością kolumn. Oczywiście BT i USB to również kuszące dodatki.

Napisano

To sprzęt dla baaaaardzo, ale to baaaaardzo mało wymagających klientów. Na ceneo opinia którą przytoczę:

Wizualnie jest ok. Natomiast technicznie zawiodłem się na całej linii, jeszcze tego samego dnia zwróciłem do sklepu. Największe minusy to:
- Brak płynnej regulacji głośności... (Najniższe ustawienie na 01, sprawia że.jest już dość głośno... Zwiększanie mocy 02,03 itd nie wiele zmienia, dopiero powyżej 10 jest znacząca różnica)
- Bardzo słaby tuner... Na pożarnej antenie ledwo łapie kilka stacji i to w szumach
- Niby jest regulacja Bassu i nawet podbicie... Ale chyba nawet UNITRA z lat 70 miała lepszy bass niż sprzęt z 2021 roku..
- po włączeniu tryby Bluetooth jest dużo słabsze przenoszenie dźwięku
- ostatni ogromny minus to moc... 2X80W na frontach to tylko na papierze... Nie ma opcji żeby ten wzmacniacz napędził większe głośniki niż jakieś samochodowe speakery
Tak się napalilem, a zawiodłem na całej linii. Nie polecam

Inny opis...

Sprzęt zewnętrznie trafia w mój gust, fajne funkcje, dobra moc w tej cenie to wszystko zasługuje na plus, mile zaskoczony. Jednak takie rzeczy jak brak stendby, brak płynnego ściszania do samego końca, trudna obsługa tunera - brak możliwości wybrania nr zaprogramowanej stacji, ciągle ciche terkotanie podczas słuchania stacji z wewnętrznego tunera, oraz pojawiające się od czasu do czasu w głośnikach b. głośnie trzaśnięcia. Odtwarzanie z USB to jedynie odtwarzanie wszystkich plików po kolei bez możliwości jakiegokolwiek wyboru. Również nie ma informacji na ten temat w instrukcji. To wszystko powoduje iż minusy przeważają. Warto się zastanowić nad własnymi potrzebami przed zakupem.

Generalnie... Daj sobie z tym wynalazkiem spokój

Napisano

Ale przyznam szczerze że z chęcią bym sprawdził jak ten Voice Kraft 6360 w ogóle brzmi, tylko solidnego Whiskacza trzeba by było sobie do tego zafundować. Albo nie... Tu pasuje jakieś tanie wino. Bardzo tanie, najlepiej na zeszyt z Żabce, to nie może być mezalians. I dobry humor :D. Bon appetit