Fenris Napisano 15 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2021 Cześć, posiadam wzmacniacz Kenwood ka550d jestem z niego dość zadowolony na chwilę obecna szukam zamiennika nie ze względu na jakość ,a funkcjonalność. (optyk, BT) Mam dość blisko siebie do kupienia za parę stówek Onkyo TX-8222. Nie będzie to wzmacniacz hi-end docelowy najlepszy etc. po prostu chce wiedzieć czy przynajmniej na papierze wypadają podobnie bo totalnie się na tym nie znam zależy mi na zachowaniu tych samych parametrów i nie pogarszania jakości samego dzwięku. Gra to z JBL E80, nowy wzmacniacz czy amplituner musi mieć phono,optyka i BT. Wiem duże wymagania w tych pieniądzach. ;) ps. pokój 25m Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 16 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 16 czerwca 2021 Cześć, Niestety nie będzie to dobry kierunek, ponieważ Twój Kenwood to zdecydowanie lepszy wzmacniacz niż Onkyo tx8222. Jeśli brakuje Ci optyka czy bluetooth to może lepiej iść w kierunku DACa takiego jak Topping D50s, który dodatkowo zapewni lepszą dynamikę i poprawi szczegółowość. Wszystko zależy od budżetu i Twoich oczekiwań co do dźwięku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenris Napisano 16 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 czerwca 2021 (edytowany) A co powiecie na Harman/kardon hk3390? Nie ma BT ale parametrami podobny. Swoją drogą nie wiedziałem ,że mój Kenwood (30 letni! ) to tak dobry sprzęt. Co do budżetu to 1000-1500 muzyka metal z tych ciężkich czasami hard rock. Edytowano 16 czerwca 2021 przez Fenris Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 17 czerwca 2021 To możesz polować na fajny starszy wzmacniacz, ale nie na amplituner. Harman HK 680 / 690, Denon PMA 1500R, Denon PMa 1560 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenris Napisano 17 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 czerwca 2021 Potrzebuje czegoś pod TV bo mam podpięty soundbar yamahy niby spoko ale z e80 tego nie zepne a miejsce na półce ograniczone wiec szukam czegoś co zagra podobnie tylko pytanie ile to ma kosztować mogę dołożyć Sprzętów używanych w mojej okolicy jest mało głównie amplitunery nie wzmacniacze stereo wiec może coś nowego ? Jakiś Marantz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 18 czerwca 2021 Nowego w cenie 1500 nie znajdziesz. Do TV wystarczy Ci tani DAC bo TV to bardzo słabe źródło dzwieku. Dokładając do droższego DACa niewiele tu zmienisz. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts