S4Home Napisano 19 lipca 2021 Udostępnij Napisano 19 lipca 2021 Dnia 16.07.2021 o 12:18, Tvmania napisał: Panowie wstępnie juz wybrałem 2 ampli pod moje kd to martanz 6015 oraz denon 4700. Co do wzmacniacza stereo do muzyki o to moj wybór Yamaha 803 Denon 800 Może jakieś propozycje od was do 4 tys zl Będzie to raczej zestaw ma silver 300 lub paradigm 700f Stereofoniczny Denon DRA 800 albo PMA 800 nie wniesie poprawy. Nie takiej jak powinna. NAD, czysta Yamaha na przykład AS 1000, AS 1100, Roksan K3, Denon PMA 1520. Zalezy czy nowe czy używane? Bedziesz to podłączał do kina? Dnia 16.07.2021 o 19:39, Miras23 napisał: To według Ciebie, kino czy stereo gra jasno? Bądźmy konsekwentni, WSZYSTKIE Denony mają takie takie same skłonności, do rozjaśniania, więc teraz mnie zaciekawiłeś Wszystkie Denony NIE grają jasno. I o to się już kiedyś sprzeczaliśmy. Jesteś jedyną osoba na forum która tak uważa. Oczywiscie masz prawo do swojego zdania. JA natomiast muszę naprostować aby nowe osoby nie wzięły Twojego postu jako wyznacznik. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tvmania Napisano 19 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 lipca 2021 Mam pytanko do właścicieli sklepów audio czy macie na stanie paradigm 800f oraz ma silver 500 zeby porównać i odsłuchać jednocześnie? Z góry dziękuję. Bardzo zależy mi na paradigm 800f Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 lipca 2021 Udostępnij Napisano 20 lipca 2021 Silvery mamy. Paradigmów jeszcze niedawno nie było u dystrybutora. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tvmania Napisano 20 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 lipca 2021 A który lepszy centralny silver c350 czy paradigm 600c? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 20 lipca 2021 Udostępnij Napisano 20 lipca 2021 Dnia 19.07.2021 o 08:52, S4Home napisał: Stereofoniczny Denon DRA 800 albo PMA 800 nie wniesie poprawy. Nie takiej jak powinna. NAD, czysta Yamaha na przykład AS 1000, AS 1100, Roksan K3, Denon PMA 1520. Zalezy czy nowe czy używane? Bedziesz to podłączał do kina? Wszystkie Denony NIE grają jasno. I o to się już kiedyś sprzeczaliśmy. Jesteś jedyną osoba na forum która tak uważa. Oczywiscie masz prawo do swojego zdania. JA natomiast muszę naprostować aby nowe osoby nie wzięły Twojego postu jako wyznacznik. Piotr To które jasno, a które ciemno? -wygląda na to, że ten Denon, to nie konsekwentny Japończyk "AUDIO" PMA-2500NE "Dynamiczne, bezpośrednie i otwarte, rozbudowane w górnych rejestrach, bas dość twardy, szeroka scena" "AUDIO" PMA 520 "Żywe, przestrzenne, z lekko eksponowanymi skrajami pasma" "AUDIO" PMA800NE "Dynamiczny bas połączony z ocieploną średnicą i otwartą górą. Bardzo dobra sekcja phono" i na tych poszukiwaniach zakańczam. Jak widać, lubią grać górą, i zawsze lubiły. Każdy ma prawo do własnego zdania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 lipca 2021 Udostępnij Napisano 21 lipca 2021 22 godziny temu, Tvmania napisał: A który lepszy centralny silver c350 czy paradigm 600c? Nikt Ci nie wskaże jednoznacznej odpowiedzi. Ja lubię duże centralne. Paradigm podobnie jak fronty zagra mocniej. Silver z większa klasą. Tu oba są na prawdę dobre. 8 godzin temu, Miras23 napisał: To które jasno, a które ciemno? -wygląda na to, że ten Denon, to nie konsekwentny Japończyk "AUDIO" PMA-2500NE "Dynamiczne, bezpośrednie i otwarte, rozbudowane w górnych rejestrach, bas dość twardy, szeroka scena" "AUDIO" PMA 520 "Żywe, przestrzenne, z lekko eksponowanymi skrajami pasma" "AUDIO" PMA800NE "Dynamiczny bas połączony z ocieploną średnicą i otwartą górą. Bardzo dobra sekcja phono" i na tych poszukiwaniach zakańczam. Jak widać, lubią grać górą, i zawsze lubiły. Każdy ma prawo do własnego zdania. Ale ja od razu powiedziałem że masz do tego prawo. A co piszą w gazetkach no prosze Cie ...... PMA 2500NE faktycznie gra inaczej, ale 1600NE juz też. PMA 520 i PMA 800 jest dla mnie ciepły. 520 był wręcz mułowaty. Dla 80% odbiorców też. Zgadzasz się z testami gazetowymi to znaczy że możesz dla nich pisać Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 21 lipca 2021 Udostępnij Napisano 21 lipca 2021 13 godzin temu, S4Home napisał: Nikt Ci nie wskaże jednoznacznej odpowiedzi. Ja lubię duże centralne. Paradigm podobnie jak fronty zagra mocniej. Silver z większa klasą. Tu oba są na prawdę dobre. Ale ja od razu powiedziałem że masz do tego prawo. A co piszą w gazetkach no prosze Cie ...... PMA 2500NE faktycznie gra inaczej, ale 1600NE juz też. PMA 520 i PMA 800 jest dla mnie ciepły. 520 był wręcz mułowaty. Dla 80% odbiorców też. Zgadzasz się z testami gazetowymi to znaczy że możesz dla nich pisać Piotr Piotr, Prasa to inny "case". Ja po prostu miałem podobne spostrzeżenia, lecz nie chciałbym abyś pisał w stylu "Ty jesteś odmienny" -bo również inni użytkownicy forum mają podobne odczucia Miłego wieczoru! Dnia 19.07.2021 o 08:52, S4Home napisał: Stereofoniczny Denon DRA 800 albo PMA 800 nie wniesie poprawy. Nie takiej jak powinna. NAD, czysta Yamaha na przykład AS 1000, AS 1100, Roksan K3, Denon PMA 1520. Zalezy czy nowe czy używane? Bedziesz to podłączał do kina? Wszystkie Denony NIE grają jasno. I o to się już kiedyś sprzeczaliśmy. Jesteś jedyną osoba na forum która tak uważa. Oczywiscie masz prawo do swojego zdania. JA natomiast muszę naprostować aby nowe osoby nie wzięły Twojego postu jako wyznacznik. Piotr To które jasno, a które ciemno? -wygląda na to, że ten Denon, to nie konsekwentny Japończyk "AUDIO" PMA-2500NE "Dynamiczne, bezpośrednie i otwarte, rozbudowane w górnych rejestrach, bas dość twardy, szeroka scena" "AUDIO" PMA 520 "Żywe, przestrzenne, z lekko eksponowanymi skrajami pasma" "AUDIO" PMA800NE "Dynamiczny bas połączony z ocieploną średnicą i otwartą górą. Bardzo dobra sekcja phono" i na tych poszukiwaniach zakańczam. Jak widać, lubią grać górą, i zawsze lubiły. Każdy ma prawo do własnego zdania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 lipca 2021 Udostępnij Napisano 22 lipca 2021 9 godzin temu, Miras23 napisał: Ja po prostu miałem podobne spostrzeżenia, lecz nie chciałbym abyś pisał w stylu "Ty jesteś odmienny" -bo również inni użytkownicy forum mają podobne odczucia Pokażesz mi ich? I daje już spokój 9 godzin temu, Miras23 napisał: o które jasno, a które ciemno? -wygląda na to, że ten Denon, to nie konsekwentny Japończyk Ale to normalne. Niski tani model za 2000 zł nie będzie grał tak jak wysoki za 10 000 zł. To samo masz w Yamaha, Moon, Naim. To nic dziwnego. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tvmania Napisano 25 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 lipca 2021 Focal aria 926 white czy ktoś posiada? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 lipca 2021 Udostępnij Napisano 26 lipca 2021 Zacznij od odsłuchu bądź jakiego koloru. Zobaczysz czy Ci lezą. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts