Ilona Napisano 15 lipca 2021 Udostępnij Napisano 15 lipca 2021 (edytowany) Witam serdecznie, Szykuję się do zakupu TV, streamera, receivera, głośników, PS5, Switch, NV Shield. Ograniczone miejsce i niechęć do zagracania skłoniły mnie do przeczytania tysięcy postów poświęconych dylematowi "stereo czy kino". Nie mam miejsca na więcej niż dwa głośniki (plus opcjonalny sub), przez większość dnia słucham muzyki, więc postanowiłam, że stereo będzie miało priorytet. Muzyka to 100% piki FLAC i WavPack mieszkające na dysku USB, Spotify raczej sporadycznie. Gatunki: od Little Richard i Mingusa, poprzez GN'R do Napalm Death. Budżet mam raczej ograniczony więc zdecydowałam się na: LG OLED65G16LA (2021) Cambridge Audio Evo 150 lub Naim Uniti Atom Denon AVC-X3700H Klipsch Heritage Heresy IV Połączenie wyobrażam sobie następująco: streamer, receiver i głośniki podłączam do DynaVox AMP-S i ręcznie przełączam w razie potrzeby. Resztę gratów podłączam pod receiver. Nie mam zielonego pojęcia o sprzęcie (słyszałam jak grają Klipsch Heritage Heresy IV) audio więc bardzo proszę o opinię. Czy to ma sens, czy jest tu miejsce na coś ciekawszego, może da się to jeszcze jakoś poprawić / uprościć? Edytowano 15 lipca 2021 przez Ilona Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 15 lipca 2021 Udostępnij Napisano 15 lipca 2021 Trochę może nie na temat, ale serio uŻądzeń. Nie wiem czy tytuł można edytować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 15 lipca 2021 Udostępnij Napisano 15 lipca 2021 Okazuje się że można A swoją drogą po co w tym towarzystwie x3700 a tym bardziej DynaVox to nie mam pojęcia ... Nie piszę nic o Heresy , bo to i tak trzeba posłuchać z wybranym wzmacniaczem/all in one. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ilona Napisano 15 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 lipca 2021 2 godziny temu, mkk napisał: A swoją drogą po co w tym towarzystwie x3700 Żeby puszczać dźwięk z konsol i Nvidii na głośniki. 2 godziny temu, mkk napisał: a tym bardziej DynaVox Żeby przełączać głośniki pomiędzy AVC-X3700H i Cambridge Audio Evo 150 bez potrzeby przekładania kabli. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 15 lipca 2021 Udostępnij Napisano 15 lipca 2021 Błąd. Wszystko co związane z obrazem przez hdmi do tv , z tv do all in one przez hdmi arc albo optyka. Dysk usb do all in one . Nie trzeba nic przepinać, ampli kd i przełącznik całkowicie zbędny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ilona Napisano 15 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 lipca 2021 No widzisz, kompletnie się nie znam. Zaoszczędziłeś mi parę złotych, dziękuję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 lipca 2021 Udostępnij Napisano 16 lipca 2021 Nie no zakup dwóch urządzeń sterujących to totalnie bez sensu. Oczywiscie że da się to zrobić prościej. Ty szukasz urządzenia tylko do stereo. Naim i Cambridge mamy więc zapraszam. Jeśli kolumny są już wybrane to uważam że mozna do nich dobrac lepsza elektornikę. Nie koniecznie all in one skoro zaoszczędziłeś i miejsce i fundusze. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts