Portimo Napisano 2 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2021 Posiadam Harman Kardon AVR 8500 z heco aurora 700 i jestem w miarę zadowolony. Czy opłaca mi się zmienić ten amplituner na Harman Kardon HK 980 ?? Niby lepszy bo stereo ale cena jakoś śmiesznie niska w porównaniu do mojego 8500 i nie wiem czy zmiana wniesie mi coś w jakości dźwięku ?? Ewentualnie mogę zostawić dwa sprzęty ale czy odczuje różnice w stosunku do 8500? Proszę o pomoc🙂 ktoś miał do czynienia ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2021 Bo miałeś stary ale jary model AVR 19 godzin temu, Portimo napisał: Ewentualnie mogę zostawić dwa sprzęty Ale to Ty je juz masz? To przeciez sprawdź a nie pytaj. Moim zdaniem 980 brzmieniowo był fajny. Aczkolwiek miał wady w PRE. Jeśli Twoj działą prawidłowo to on grał całkiem fajnie. Do tego miał na tamte czasy bardzo ładny wygląd. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Portimo Napisano 3 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2021 Mam avr8500 i wyczytałem że hk980 będzie lepszy. Zastanawia mnie o ile i czy w ogóle to prawda. HK 980 można tanio kupić wiec to nie problem by go zdobyć. Podpytuje o doświadczenia🙂 zaczynam doceniać avr8500 bo potrafi dużo wyciągnąć z utworów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 3 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2021 Ile kosztuje ten Harman? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Portimo Napisano 3 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2021 Hk980 w przedziale 450-600zł (nowy w 2005r 2koła) Avr8500 TOP ampli z przed lat nie widoczny obecnie na aukcjach, ale z archiwum widać że około 2000zł (nowy w 2003r 12 koła) Czemu pytasz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 3 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2021 To ja bym się nie zastanawiał. Brał Harmana. A jaki masz maksymalnie budżet, na używkę? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Portimo Napisano 3 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2021 Przeczytaj post od początku. Mam już topowego ampli Harmana avr8500 ale zastanawiam się czy da coś zmiana półkę niżej ale ze stereo. Docelowo będzie grać inny wznak za około 2 tyś. Ale lubię zrobić sobie takie testy i pożąglować wzmakami a później odsprzedać bezstratnie. Zawsze to nowe doświadczenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 4 sierpnia 2021 Oba to Harmany. W tej cenie jeśli masz pewne źródło to wziął bym na testy 980. Pewne mam na mysli że wzmacniacz będzie w pełni sprawny. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Portimo Napisano 4 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 sierpnia 2021 O jakich wadach w pre pisałeś? Da radę to jakoś sprawdzić ? Usłyszeć? Chodzi tylko o wyjście pre out ? Czy może jakieś kłopoty z przedwzmacniaczem i ogólną pracą? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2021 Tam o ile dobrze pamiętam były wady konstrukcji pre. Jak sprawdzić. Podłącz tylko jedno żrodło analogowo. Zobacz czy przy zmianie pozycji balanse fatycznie działa to jak powinno. Tu był szereg dziwnych rezultatów zmień sygnał na wejscie obok (obok w stosunku do tego co masz podłączone) i zacznij dawać głośniej. Spotkałem się z przebiciami i nadal było słychać co gra. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Portimo Napisano 5 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2021 Dziękuję za cenne informacje 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts