TED Napisano 29 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2021 Cześć, jak przy porównaniu wypadają kolumny Monitor Audio Monitor 200 vs Polk Audio T50 vs Pylon Audio Pearl 25? Zastanawiam się nad zakupem i na chwile obecną rozsądne wydają się te trzy pozycje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 29 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2021 To Porównaj , chyba że chcesz z kasą być w plecy przy odsprzedaży 😏 . Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TED Napisano 29 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2021 No właśnie nie chce być i pytam, bo może ktoś miał któreś z nich, albo jeszcze lepiej miał okazje słuchać np. wszystkich. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 29 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2021 A może ja lubię coś innego w brzmieniu niż Ty, mam napewno inne pomieszczenie , graty itp. Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 30 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2021 @TED radziłbym Ci podjechać gdzieś na odsłuch. Tak jak kolega @Dedal75 napisał, każdy z nas ma inne preferencje. Jakiego brzmienia oczekujesz? Jaki budżet? Pomieszczenie? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2021 Każde z nich grają delikatnie inaczej. Dlatego jeśli ktoś napisze Ci zdecydowanie X to nie znaczy że powinieneś w to iść. Bo drugi wybierze Y. To tanie modele które łatwo znajdziesz. A jaki masz do nich wzmacniacz? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TED Napisano 30 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2021 Panowie, wzmacniacz jakim dysponuje to NAD 3240PE. I pytanie co najbardziej się z nim zgra z tych kolumn. Albo czym one się charakteryzują jeśli chodzi i brzmienie:) Budżet na kolumny 1500 zł. Pomieszczenie to salon z aneksem 20 m2. Jeśli chodzi o to czego oczekuje to ciężko powiedzieć, na pewno poprawy jakości (obecnie muzyka odtwarzana jest z TV). Głównie rap, metal operowy, muzyka elektroniczna. Możliwe że będzie wykorzystywany zestaw do Netflixa i w przyszłości rozbudowany do 5.1, ale ro odległe plany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 30 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2021 Jeżeli chodzi o brzmienie każda z tych propozycji i tak zagra lepiej niż głośniki z TV Co do kolumn to Monitor Audio i Pearl 25 mają sporo basu i potrafią się fajnie odnaleźć w przypadku muzyki elektronicznej/rapu. Polk T50 to delikatniejsza konstrukcja ale w połączeniu z subwooferem już wiele potrafi. Biorąc pod uwagę Twoje odległe plany może warto iść w tym kierunku? Najlepiej sam porównaj, jak masz możliwość zapraszam na odsłuch. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 30 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2021 (edytowany) MA nie mają dość jasnego brzmienia? A ten Nad z tego co szukałem o nim to też rozjaśnia podobno . Może India Line , Castle Knight , Melodika. Pzdr Edytowano 30 sierpnia 2021 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 30 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2021 1 minutę temu, Dedal75 napisał: MA nie mają dość jasnego brzmienia? masz rację, ale ten model też ma fajną podstawę basową. Czy Indiana?Hmm... Dlatego proponowałem odsłuch Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 30 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2021 (edytowany) Ja na początku też sugerowałem odsłuch ,jednak budżet trochę za mały 🤔😏 Co do późniejszej rozbudowy do 5.1 wszystko co miałem w domu na frontach w kinie zagrało conajmniej dobrze .Pzdr Ps Może być tak że żadne z wymienionych w tytule to nie to granie 😁 Edytowano 30 sierpnia 2021 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 30 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2021 Cześć, Wszystkie 3 pary zaprezentują zupełnie inne brzmienie. Sam miałem kiedyś 3240PE i koniecznie odrzuć Polk Audio T50, ponieważ będzie zdecydowanie za mdło. Pylon Audio Pearl 25 zapewnią dynamiczne brzmienie z szybkim basem oraz szczegółową górą. Świetne połącznie z gęstym brzmieniem NADa. Monitor Audio Monitor 200 to także dobra opcja w przypadku tego wzmacniacza, zyskasz pełniejszy dół oraz nieco większą głębię. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 31 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2021 Mając taki budżet wybrał bym .... Klipsch F2 który łączy i eliminuje wady wszystkich 3 konstrukcji. I z Nadem też najlepiej się polubią. A jesli muszą być nowe to Heco Victa 702 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TED Napisano 1 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 września 2021 Panowie plany się jednak trochę zmieniły i NAD 3240pe jednak nie będzie. Do Monitor Audio 200 będzie lepiej pasował NAD 304 czy Pionner A30? A może jeszcze coś niego używanego do 1000 zł? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 1 września 2021 Udostępnij Napisano 1 września 2021 Jeśli Monitor Audio to np Advance Acoustic map 105. Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 września 2021 Udostępnij Napisano 2 września 2021 Z mojej strony do Monitor Audio - HArman HK 680 albo nowszy 970, Denon PMA 1060 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TED Napisano 2 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 września 2021 8 godzin temu, S4Home napisał: Z mojej strony do Monitor Audio - HArman HK 680 albo nowszy 970, Denon PMA 1060 Piotr Wczoraj kupiłem Nad 304, a dzisiaj zamówiłem u Was Monitor Audio Monitor 200. Myślisz że się zgrają? Twoje propozycje będę miał na uwadze, w razie czego będę szukał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 2 września 2021 Udostępnij Napisano 2 września 2021 Niesłychane 😏 . Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TED Napisano 2 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 września 2021 1 godzinę temu, Dedal75 napisał: Niesłychane 😏 . Pzdr Rozwiniesz?🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 września 2021 Udostępnij Napisano 3 września 2021 15 godzin temu, TED napisał: Wczoraj kupiłem Nad 304, a dzisiaj zamówiłem u Was Monitor Audio Monitor 200. Myślisz że się zgrają? Będzie grało gęsto, mocno, sprawdź. Sam jestem ciekaw. NAD z pewnego źródła? Serwisowany? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TED Napisano 3 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 września 2021 1 godzinę temu, S4Home napisał: Będzie grało gęsto, mocno, sprawdź. Sam jestem ciekaw. NAD z pewnego źródła? Serwisowany? Ostatni właściciel zmienił do na wyższą półkę i leżał sobie w pudełku. Przez niego serwisowany nie był. Myślisz ze wato oddać do jakiegoś serwisu na podstawowy przegląd? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts