Fafilecki Napisano 2 września 2021 Udostępnij Napisano 2 września 2021 Proszę o poradę: jaki wzmacniacz kupić do kolumn Elac 209? Pokój 30 m2, może być używany, budżet do 1500 zł. Dźwięk odtwarzany tylko przez streamer (raspberry) - nie planuję kupna CD. Nie mam możliwości przesłuchania różnych wzmacniaczy, więc muszę kupować w ciemno. Zależy mi głównie na detalicznym dźwięku, dużej przestrzeni i scenie. Aktualnie gra z smsl q5 pro, ale porównując choćby z połączeniem z Marantz 6005, czuć mniejszą energię, mam wrażenie zlewania się dźwięków przy większym ich natężeniu. Z tego co się orientowałem, może się nadawać denon 1500/1510, do tego jakiś dac. To dobry trop? Czy może polować np. na smsl a8 (dodam trochę do budżetu)?. Z góry dziękuję za podpowiedzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 września 2021 Udostępnij Napisano 3 września 2021 Denon może być ok. Ale do ELACa można zaryzykować coś jaśniejszego Yamaha AX 900 albo polować na Kandy K2 https://www.olx.pl/d/oferta/roksan-kandy-mk1-swietny-bogato-wyposazony-i-mocny-wzmacniacz-CID99-IDKshLw.html#e6a5b954e8 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafilecki Napisano 7 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 września 2021 Dzięki. A yamaha as-701 albo xindak 06 dadzą radę? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 września 2021 Udostępnij Napisano 8 września 2021 Tak, oba to fajne wzmacniacze. Kwestia ceny. Ale na prawdę fajne. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 8 września 2021 Udostępnij Napisano 8 września 2021 Xindak A06 to bardzo dobry wzmacniacz pod Elac 209. Zapewni Ci dynamikę oraz dociążenie. Yamaha też pasuje ale jest to oczko niżej względem Xindaka. Niestety ale Xindak niedostępny, a Yamaha AS701 nieprodukowana więc raczej zostaje rynek wtórny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 8 września 2021 Udostępnij Napisano 8 września 2021 18 godzin temu, Fafilecki napisał: A yamaha as-701 albo xindak 06 dadzą radę? oba się sprawdzą i znajdziesz je w zakładanym budżecie na rynku wtórnym. Dnia 2.09.2021 o 22:03, Fafilecki napisał: Czy może polować np. na smsl a8 (dodam trochę do budżetu)?. Co do SMSL zerknij może na model SA 300 + DAC? Biorąc pod uwagę to, że masz streamer kierowałbym się raczej ku Yamasze. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafilecki Napisano 22 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 września 2021 Dziękuję za odpowiedzi. Czy każda wersja xindak a06 będzie lepsza od yamaha as 701? Zapomniałem się spytać: wzmacniacz thule spirit ia100, albo ia150b będą z elac 209 ok? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 września 2021 Udostępnij Napisano 23 września 2021 Jeśli dźwiękowo Ci spasuje to tak. Bo one grają +/- tak samo. Yamaha jest nieco jaśniejsza. Xindak cieplejszy. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts